Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

theFMU

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

theFMU Premium

DESTEKÇİ OL
%100 Reklamsız
Erken Erişim
Renkli İsim
2x/3x Çekiliş Hakkı
WhatsApp Grubu
Loca Rozeti

Trabzonspor | Gölgelerin Fırtınası - 7. Sezon

Öne Çıkan Yanıtlar

• Yanıt 136
  • Görüntülenme 3,2k
  • Oluşturulma
  • Son Yanıt

Bu Konudaki En İyi Üyeler

En Popüler Gönderiler

• Sinyor Selim
    Sinyor Selim

Bomboş yorumları ve alakasız çıkışlarıyla kariyerime renk katan @hardworkingo kardeşim ve diğer takipçi dostlarıma da teşekkür ederim. Forum da açmış olduğum bir Trabzonspor kariyerine uzun zaman sonr

• abikotusunuz
    abikotusunuz

Enteresan bir seçim. Başarılar.

• başarılar hocam.türksportal gözümde tütüyor hala :)

Ligde 2 gereksiz mağlubiyet alt sıralarla puan farkını eritmiş. Şampiyonlar ligi rakiplerimiz zaten çok zor üstüne ağır yenilgiler almak can sıkıcı olmuş, toparlayabilme imkanımız var ancak zor görünüyor.

• Konu Sahibi
  • Başkan

Tribün Desteği | Trabzonspor Taraftarları

On 16/12/2025 at 11:24, abikotusunuz dedi ki:

Şampiyonlar Ligi bize bir gömlek büyük gelmiş.

Tecrübesiz olmamız dolaylı yoldan etkiledi diyelim. Sonrasında durumu toparlama, mücadelesi yüksek maçlara geri döndük.

On 16/12/2025 at 13:00, ofs17 dedi ki:

Yaptığımız güzel başlangıçtan sonra duraklama dönemine girmişiz. Çocuklara biraz kendilerini hatırlatmak gerekecek…

Duraklama olarak pek adlandıramadım. Burası biraz daha uyum sorunu yaşadığımız ama üstesinden geldiğimiz evreydi. ŞL maçları çok etkiledi maalesef.

On 16/12/2025 at 18:15, hardworkingo dedi ki:

Lig 2 senedir cok dusuk kalitede zaten bunun kaniti sampiyonlar liginde aldigimiz sonuclara sa yansimis gozukuyor. Maalesef ligin bi degeri kalmamis sampiyonlar liginde de tarihi bir sonuc almaktan umarim kalan maclarda kurtaririz.

Bomboş bir yorum yapmış torunum. Lig kötü değil, oyun olarak bir şeyler icra edebilmemizin etkisi bu. Diğer takımların pasif olduğunu düşünmüyorum.

On 16/12/2025 at 19:56, Burak dedi ki:

CL'de biraz zor bir kura cekmisiz Lille deplasmanindan puan cikarabilsek cok iyi olurdu

Şanssız kura ama sonrasında toparladık.

On 16/12/2025 at 22:25, Mert dedi ki:

Ligde 2 gereksiz mağlubiyet alt sıralarla puan farkını eritmiş. Şampiyonlar ligi rakiplerimiz zaten çok zor üstüne ağır yenilgiler almak can sıkıcı olmuş, toparlayabilme imkanımız var ancak zor görünüyor.

Durumu erkenden toparlayabilmiş olmamız bizim işimize geldi. Kilit isimlerim ipleri eline alıp, son noktayı koydu.

U2Kclak.png

Kasım Ayı| 2026
------------------------------

6d3EIbL.png

Şampiyonlar Ligi’ndeki oynayışımız, ligde ve yerel kupalarda sorunlar yaşanmasına sebep oldu. Avrupa maceramız iyi başladı; ancak maalesef iyi gitmediği için farklı yenilgiler alarak moral sorunu yaşadık. Bu sorunu çözebilmek adına rotasyonumuzu artırdık ve lig maçlarına farklı isimlerle çıkmaya başladık. Sorunu bu şekilde geçici olarak çözdük. Durağan bir dönemden sonra hızlı bir toparlanma sürecine girmeyi başardık.

Avrupa Kupası’ndaki diğer galibiyetimizle artık ipleri elimize aldığımızı hissettim. Avrupa macerasında kalecimiz bazı maçlarda net bir performans sergilerken, bazen ise kötü performansıyla sorunlar yaşatsa da oyuncular olarak verimli bir iş çıkardık. Bu sezonu bir geçiş dönemi olarak değerlendirse bile oyuncularımızın çoğunun geçen sezon da bizimle olması sayesinde verimli bir dönem geçirdiğimizi belirtmeliyim.

Aralık Ayı| 2026

4B3P8CE.png

Aralık ayı bizim adımıza keskin bir dönem oldu. Bu ay içerisinde kader Şampiyonlar Ligi maçımıza çıkmamız ve Beşiktaş, Fenerbahçe ile Galatasaray’la karşılaşacak olmamız bizi biraz korkutucu gelmişti; ancak korkulan olmadı. Bu fikstürü yenilgisiz bir şekilde geçip, yalnızca bir beraberlikle atlatmış olmamız hem benim adıma hem de takım morali açısından büyük bir yükseliş sağladı.

Süper Kupa fırsatını geçen sene elimizden kaçırmıştık. Bu sefer aynı hataya düşmeden, riske girmeden bu işi çözeceğiz. Savunma zafiyetimiz biraz korkutsa da bu durumu iyileştirmek adına çabalarımız devam edecek.

Avrupa macerasında ise kötü giden sürece son vermiş olmamız oldukça iyi oldu. Üst üste iki galibiyet alarak şansımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Bu çizgiyi koruyup gidebildiğimiz yere kadar gitmeyi hedefliyoruz. İtibarımızı da bu sayede iyileştireceğiz. Böylece hem rahat bir nefes alacağız hem de mali açıdan ferahlayacağız. Birkaç yıl bu şekilde devam edersek, Süper Lig’in açık ara en zengin takımına dönüşeceğiz.

Ocak Ayı| 2027

lZVdLB6.png

Geçen sene Rize ile ilgili bir sorunumuz olmuştu. Bizi final maçında yenip kupayı elimizden almışlardı; ancak bu sefer öyle olmadı. Maçın golsüz berabere bitmesine bakmayın, tek kale oynanan karşılaşmaya rağmen kalecileri mükemmel bir performans sergiledi; fakat nefesi penaltılara yetmedi. Penaltılarda da hata yapmayarak hak ettiğimiz Süper Kupa’yı müzemize götürdük. Bu kupalara adeta ambargo koyup yerel ligdeki başarımızı katlayarak devam edeceğiz.

Ligde ise hata yapmadan, ofansif ve rotasyonlu kadromuzla sonuç almaya devam ediyoruz. Birçok gencimizi de bu süreçte değerlendirerek onlara fırsat vermeyi sürdürüyorum. Ligde forma şansı bulup sisteme adapte olarak sonuç alabildiğimiz isimler oldu.

Avrupa’da ise Barcelona deplasmanından bir puan çıkarıp Villa karşısında üç puanı kovalamak istedim; ancak nefesim yetmedi. Üst üste iki beraberlikle bu süreci geçmeyi başardım ama oldukça zorlandım. Sakatlıklar ve formsuzluklar bu aralar beni zorlasa da rotasyonum sayesinde durumu büyük ölçüde kurtardım.

Şubat Ayı| 2027

XChjmYu.png,

Yoğun fikstürümüze bir kupa daha eklendi. Zorlu maçlarda ayakta kalabilmek ve morali koruyabilmek oldukça önemli. Ziraat Türkiye Kupası’nda hata yapmadan galibiyetle başladım. Süper Lig’de Karadeniz derbisinde galip geldikten sonra Milan’ı evimizde ağırladık ve çok sağlam bir oyunla kazandım. Deplasmanda ise iyi bir mücadele ortaya koymama rağmen mağlup oldum.

Bir kez daha penaltılarla durumu kurtaran ve şansını sürdüren takım olmak beni mutlu etti. Tabii bu maçın ardından deplasmanda Galatasaray karşısına çıkacak olmam beni korkutsa da süreci iyi idare ettim ve sahadan beraberlikle ayrıldım. Antalya karşısında ise dinlenmiş bir takımla sahaya çıkıp net bir sonuç aldım.

Mart Ayı| 2027

9GG8jY0.png

Takımın moral olarak yükselişe geçmesi, tüm kupalarda iyi mücadele etmesi, bol koşu yapması ve kaos futbolundan uzaklaşmamızla birlikte verimli bir yapı kurdum. Milan sonrası Newcastle ile eşleşmiş olmamız beni biraz korkutmuş olsa da İngiliz takımına karşı mükemmel bir mücadele ortaya koydum. Tabii bunda bu ay içerisinde sorun çıkaracak bir takımın olmayışı da etkili oldu. Bu sebeple bolca rotasyon ve dinlendirme yaparak rahat bir nefes alabildim. Newcastle ile kendi evimde 4-2 kazanıp deplasmanda 2-1 kaybetmeme rağmen üst tura yükseldim ve beklentilerin çok üzerine çıktım.

Ligde ise gerçekten kolaylaşan maçlara ve rotasyonla durumu idare edebileceğim karşılaşmalara geçtim. Zorlandığım anlar ve sakatlık sorunları olsa da gençlerimize ne zaman süre versem bunun karşılığını alabildim. Bence bu süreç benim için oldukça değerliydi.

Nisan Ayı| 2027

Fg4xOtH.png

30 günde tam tamına yedi maça çıkmış olmamız; bunların üçü büyük maç ve yüksek efor gerektiren karşılaşmalar olunca adeta delilikti. Kritik maçların üst üste gelmesi ve rotasyon yaparak her oyuncudan verim almayı hedeflediğim bir döneme denk gelmesi beni biraz zorladı. City karşısında ezilmemiş olmamız beni mutlu etti. Çeyrek final görmüş olmam ve rakibe kafa tutabilmem bile bana yeterli geldi.

City ile kendi evimizde mükemmel bir mücadele ortaya koyduk. Hemen ardından Ziraat Türkiye Kupası’nda Başakşehir ile kilit bir maça çıkıp rotasyon yaptım. Sonrasında ise as takımla City deplasmanına gittik ve orada da ilk maçtaki gibi iyi bir mücadele sergiledik. Oradan elenerek dönmemize rağmen Galatasaray karşısında sağlam bir 120 dakika oynadık ve finale yükseldik. Ardından kalan maçlarda ise hem rotasyonlu kadronun hem de as takımın yorulmasıyla zorlandık.

Mayıs Ayı| 2027

TIKsNsq.png

Bu sezon beklentileri aştığımız, kupalar kazandığımız ve en önemlisi uzun bir aradan sonra katıldığımız Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final görmemizle birlikte moralleri iyice tavana çıkardım. Kalan maçlarda çok fazla zorlanmadım. Sıkışan fikstür nedeniyle biraz sorun yaşadım ama durumu iyi idare ettim. Beşiktaş’a karşı iyi bir oyun ortaya koyduk, hemen ardından Kocaeli’nde sorunsuz bir maç oynadık derken Fenerbahçe bizim için adeta nazar oldu. Sonrasında ise on gollü iki maça çıkarak sezonu tamamladık ve kupaya bir kez daha uzandım!

KmMke5g.png

Süper Kupa töreninden bir kesit. Hak edenlerin bulunduğu bir platform olması ve yetkililerin olmadığı bir yer hâline gelmesi beni mutlu etti.

Puan Durumu
---------------------------

3YNeEvZ.png

Trabzonspor ile ikinci sezonun sonuna ulaşabildim. Bu süreçte hata sayımızı azaltıp nihai sonuçlara odaklandığımız bir dönem geçirdik. Ligin en az gol yiyen ve aynı zamanda en çok gol atan takımı olmamızla birlikte, birçok alana yayılan istatistiklerde de birinci sıradayız. Daha kontrolcü bir oyun oynamamız ve savunma zafiyetimizi daha da iyileştirmemiz gerekiyor. Neredeyse her maçta bir gol yemiş olmamız pek de mantıklı değil. Rakiplerle mücadele eden, didişen ve kendi alanını iyi savunan bir ekip olabilmek adına çalışmalarımız devam ediyor.

PaXiDAs.png

Buranın tamamı Trabzonspor olduğu gün kazanmış olacağız. Her alanda en iyisi olmamız gerekiyor.

Devre Arası Transferler | Ocak Ayı

oM88ANX.png

Sezon başında transfer ettiğimiz ve yaşını doldurmasını beklediğimiz bir isimdi. Devre arasında takıma katılarak akademi bünyesine dâhil oldu. Kısa sürede adapte olup 14 maçta 20 gol atma başarısı gösterdi. Bunu yalnızca 12,5 xG üzerinden başarmış olması da takdire şayan. Bu transfer için kasamızdan yalnızca €130B çıkmış oldu.

a2cl2ZL.png

Devre arasında önüme güzel bir öneri geldi ve bunu değerlendirmek istedim. Takıma adaptasyonu ve sağladığı katkı, elimdeki oyunculara kıyasla daha verimli oldu. Tam olarak aradığım bir ön libero olmasa da kısa sürede bana iyi bir kazanç sağlayabilecek bir isim olması nedeniyle tercih ettim. Altı aylık periyotta 22 maça çıktı ve 1 gol, 3 asistlik bir performans sergiledi. Gelecek sezon devam eder mi bilmiyorum; ancak kısa sürede işimi epey kolaylaştırdı. Bu transfer için 3 milyon avro ödedim.

7B4d55K.png

Mali krizlerle boğuşan, aylık ödemelerini dahi yapmakta zorlanan ve ilk sezonu 4 milyon avro açıkla kapatan bir takımken aldığımız radikal kararlar, doğru yapılandırma ve en önemlisi mali açıdan artık özgür bir noktaya gelmemizi sağladı. Bu çizgimizi bozmadan, doğru yatırımlarla mücadeleci ve ısırgan bir takım olmaya devam edeceğiz. Bu sezon gelirlerimizin çoğunu artırmış olmamıza rağmen sponsorluk konusunda istediğimizi pek bulamadık. Avrupa’daki başarımızı sürdürerek ve oyuncu satışlarıyla birlikte sıcak para akışını daha da güçlendireceğiz.

Burada başardığımız işlerle birlikte Avrupa’nın Altın Çocuğu ödülüne Oulai seçildi. Bu başarı ve yükseliş, bence buradaki amacımızı ve nasıl çalıştığımızı açıkça gösterdi. Bireysel olarak oyunculara büyük değer kattığımız gibi menajer olarak kendime de değer katmaya devam ediyorum. Devre arasında Benfica’dan bir teklif aldım; ancak kabul etmedim. Görüşme dahi yapmadan bu teklifi kibarca reddedip önümüzdeki hedeflere odaklandım.

Bu sezon gol katkısı veren isimlerimiz;

Tam İsim

Çıktığı Maç Sayısı

Attığı Gol

Yaptığı Asist

Paul Onuachu

48

37

10

Oleksandr Zubkov

45(7)

30

28

Sani Suleiman

41(7)

16

6

Leonardo Campana

8(6)

10

0

Benjamin Bouchouari

44(7)

10

17

Christ Inao Oulai

26(14)

9

9

Tim Jabol-Folcarelli

41(8)

8

7

Muhammed Cham

11(42)

7

7

Onuralp Çakıroğlu

11(8)

7

4

Wagner Pina

38(8)

5

15

Renan Lodi

29(12)

4

7

Boran Başkan

4(3)

3

0

Ekrem Terzi

11(5)

2

2

Veysel Sönmezsoy

4(6)

2

0

Merih Demiral

40(2)

2

1

Arsenii Batahov

48(7)

2

3

Mustafa Ekihellaç

24(21)

2

2

Arif Boşluk

5(15)

1

2

Arda Öztürk

17(8)

1

3

Markus Karlsson

21(1)

1

3

Salih Malkoçoğlu

20(31)

0

2

Ayberk Karapo

16(16)

0

2

6d538d11ecfced46f459ee300b5e80ec_fmubeya

Football Manager Türkiye Topluluğu

ŞL’de o başlangıçtan nasıl geri dönüp çeyrek final oynadık anlamadım. Helal olsun valla.

❝ Futbolun mezarlığı… favorilerle dolu. ❞

— Renato Paiva

Peş peşe gelen Arsenal ve Gaziantep mağlubiyetlerinden sonra aldığımız radikal kararla uçuşa geçmişiz. Süper Ligde şampiyon olmak bizim için artık alışkanlık oldu. Şampiyonlar Ligi’ndeki çeyrek final başarımız için de tebrik ederim.

Ligdeki şampiyonluk için tebrikler, zaten orası alışılagelmiş hale geldi.

Avrupa arenasında berbat başlayıp sonradan iyi performans göstermemiz üst turlara atmış, City’e karşı alınan mağlubiyet normal daha iyi kadrolar kurarak Avrupa’da başarının geleceğine inanıyorum.

• Başkan

UCL'de mukemmel bir sezon gecirmisiz tebrikler. Ligde cifte sampiyonlugun alti artik basarisizlik olacaktir zaten

• Konu Sahibi
  • Başkan

21 saat önce, abikotusunuz dedi ki:

ŞL’de o başlangıçtan nasıl geri dönüp çeyrek final oynadık anlamadım. Helal olsun valla.

Farklı kaybettiğimiz maçlarda dahi istatistik olarak saha içerisinde yer aldık, mücadele ettik. Sadece sonuç çıkartma konusunda kötüydük ve onu da çözmüş olduk. Tüm istatistikleri de paylaştım, oradan da nasıl bir oyun sergilediğimizi net görebilirsin.

20 saat önce, ofs17 dedi ki:

Peş peşe gelen Arsenal ve Gaziantep mağlubiyetlerinden sonra aldığımız radikal kararla uçuşa geçmişiz. Süper Ligde şampiyon olmak bizim için artık alışkanlık oldu. Şampiyonlar Ligi’ndeki çeyrek final başarımız için de tebrik ederim.

Radikal karar sonrası ve sıkı antrenmanlarla verimli bir iş yaptık. Bu sene de benzerini istiyoruz bakalım.

16 saat önce, Mert dedi ki:

Ligdeki şampiyonluk için tebrikler, zaten orası alışılagelmiş hale geldi.

Avrupa arenasında berbat başlayıp sonradan iyi performans göstermemiz üst turlara atmış, City’e karşı alınan mağlubiyet normal daha iyi kadrolar kurarak Avrupa’da başarının geleceğine inanıyorum.

Avrupa çok zor. Buradan devam edebilmem için sıkı takviyeler şart. Öteki türlüsü çok zor.

15 saat önce, Burak dedi ki:

UCL'de mukemmel bir sezon gecirmisiz tebrikler. Ligde cifte sampiyonlugun alti artik basarisizlik olacaktir zaten

Neden öyle diyorsunuz beyefendi, kırıldım. Şampiyonluk altı da başarıdır ya.

Genel Değerlendirme | Trabzonspor Kariyeri

Bu sezon transfer konusunda çok fazla hamle yapmadım. Mevcut takımı korumak ve düzeni iyileştirmek istedim. Bununla birlikte göndermem gereken isimlerle de yollarımızı ayırdım. Örneğin bunlardan biri Paul oldu. Hem yaşı hem de maaşı nedeniyle gelen teklifi mantıklı bularak değerlendirdim.

Sezon başında takıma az ve öz teklif gelmesi beni düşündürdü. Bu nedenle bazı değişiklikler yaparak durumu iyileştirmeye çalıştım. Bu başarıdan sonra takıma daha fazla teklif gelmesini beklemiştim; ancak bunun gerçekleşmemesini, mevcut ortamda bizi temsil eden ve çevresi oldukça kısıtlı olan futbol direktörüne bağladım. Bu doğrultuda bize seviye atlatacak ve katkı sağlayacak bir isimle anlaşmaya gittik. Bu anlaşmanın ardından uzun vadede rahat bir nefes alabileceğimizi düşünüyorum.

gmvuMjP.png

Hem futbolcu hem de antrenör olarak önemli işlere imza atmış bir isimdi. Oyunculuk kariyerinin ardından Go Ahead Eagles’ta sportif direktörlük yapması, burada önemli başarılar elde ettikten sonra Ajax yapılandırmasının başına geçmesi son derece değerliydi. Marc burada on yıl görev almasının ardından Antwerp’in başına geçmesi de bu tür sistemlerin ne kadar uygun olduğunu bize göstermiş oldu. Görev süresinin sona ermesi ve kulübün maaş yükünden kurtulmak istemesi, bu transferin bizim açımızdan oldukça avantajlı olmasını sağladı.

Şimdi ise sahip olduğu değerli çevresi ve satış konusundaki uzmanlığıyla bize çok önemli teklifler getireceğini, aynı zamanda bilgi birikiminden de etkin şekilde faydalanacağımızı düşünüyorum.

YVtAqlB.pngGeçen sezon hiç beklemediğimiz bir başarı yakaladık. Burada benim payımdan ziyade oyuncularımın etkisini ve saha içindeki mücadelesini takdir etmemiz gerekiyor. Bu sezon da aynı sistemle mücadele edip gelecek sezon itibarıyla artık rahatlamış ekonomik yapımızı kullanma vaktinin geldiğini düşünüyorum. Bu süreçte oluşturduğumuz yeni futbol yapılanmasıyla gelecek sezon için doğru bir planlama yapma yolunu açtık.

Bu sezon devam ederken transfer komitemiz, gelecek sezon kurulacak takım için çalışmalara başlayacak. Bu süreçte elimizden geleni yapacağız. Ancak bu yalnızca bir sezonu değil, sonrasındaki dönemleri de etkileyecek bir süreç olacak. Bu nedenle para harcamaktan çekinmeyeceğiz; fakat asla kontrolsüz ve korkutucu rakamlara da çıkmayacağız.

Bu sezon içerisinde oyuncularımızın göstereceği performansla birlikte ciddi tekliflerin geleceğini ve önemli gelirler elde edeceğimizi düşünüyorum. Sezon başında Batagov için 25 milyon avro, Pina için ise 30 milyon avroluk teklifler geldi. Bu teklifleri kabul etmeyip daha yüksek rakamlar için beklemeyi tercih ettim. Bu satışlarla gelecek sezonun takımını inşa edeceğimizi düşündüğüm için bizi verimli ve güçlü bir yapının beklediğine inanıyorum.

vmUY1Y3.png

Geçen devre arasında sözleşmesi bitince takıma dâhil ettiğim Charles, maalesef bende süre almadan Galatasaray’a gitti. Galatasaray kaleci arayışındayken bana bir teklif sundu; ben de para yerine rotasyonumu güçlendirecek Deniz Gül hamlesiyle takas önerisinde bulundum. Bu teklifin kabul edilmesiyle rahat bir nefes aldım.

Oyundaki kendi regen oyuncum ilk kez oldukça iyi çıktı. Beklentim de olunca Altınordu ile anlaşarak transferini gerçekleştirdim. Küçük bir torpil denilebilir ama olsun. Sonraki satıştan yüzde 50 pay maddesiyle uygun bir bonservis bedeline işi çözdüm. Daha sonrasında akademi için Lewi hamlesi geldi; bu oyuncuyu da kiralık olarak göndererek gelişimini sürdürmesini sağladım. Akpa ise geleceğin sol beki olarak görülebilir. Uygun bir bonservis bedeli ödeyerek kadroya kattım. Bu sezon çıkış yapacağını, gelecek sezon ise oyuna tam anlamıyla oturacağını düşündüğüm bir isim; ancak cazip bir teklif gelirse bunu da değerlendiririm.

Trabzonspor’da takımın başına geçtiğim ilk günden bugüne kadar, kazanılan bonservis bedellerinden toplam 93,5 milyon avro gibi ciddi bir gelir elde ettik. Bu süreçte ise 23,75 milyon avro harcadım. Ortalamaya bakıldığında, üç sezon içerisinde 69,75 milyon avroluk bir net kazanç söz konusu. Umarım bu şekilde devam eder ve transfer dönemlerini sürekli kâr ederek kapatırız. Artık her anlamda kazanan bir takımız.

LUvkHW6.png

Geçen sezon aldığı süre ve verdiği katkıya rağmen beni pek tatmin etmeyen Cham için mükemmel bir teklif geldi ve bunu kaçırmak istemedim. Yirmi maçın ardından 3 milyon avroluk ek gelirin de devreye girecek olması, bu hamleyi bizim adımıza oldukça cazip hâle getirdi. Bu tür satışlar ve oyuncuların yeni takımlarındaki performansları, bizim açımızdan olumlu bir izlenim bırakıyor. Avrupa pazarında etkin bir kulüp olma hedefimiz de bu şekilde ilerlemeye devam ediyor.

Renan Lodi ise zaten gösterdiği performansın ardından sözleşmesindeki serbest kalma bedeli kullanılarak transfer edildi. Bu durum bizim adımıza da olumlu bir hamle oldu ve sol bek bölgemizi rahatlattı. Diğer genç oyuncular içinse şunu söyleyebilirim: Akademide iyi performans gösteren ve kiradan dönen isimlerin önünü açmak adına, onları uygun bonservis bedelleriyle gönderdik.

Paul için ise ayrı bir parantez açmam gerekiyor. Bizim adımıza oldukça yüklü bir yatırımdı. Hem bonservisi hem de sözleşme şartları gereği bizi zorlayan isimlerden biriydi; ancak sahaya koyduğu katkı ve oyunuma etkisiyle son derece değerli bir oyuncu oldu. Yaşının ilerlemesi ve sözleşmesinin sona erecek olması nedeniyle gelen bu teklifi kaçırmak istemedim. Böylece geçen sezon transfer ettiğimiz golcümüzün de uyum sorununu aşmasıyla birlikte önümüz açıldı.

Paul, benim yönetimimde 75’i ilk on birde olmak üzere 76 maça çıktı ve 69 gol atmayı başardı. Bu maçlarda 11 asist yaparak toplamda 80 gole doğrudan katkı sağladı. Bu nedenle çok değerliydi ve yerini doldurmanın oldukça zor olacağını düşünüyorum.

Hazırlık Kampımız | Hollanda Kampı
-----------------------------------------------------------

anN5wkJ.png

Kamp dönemini verimli geçirdiğimizi düşünmüyorum. Kafamdaki planlama ve oyuncu kullanımı tam olarak hayata geçirilemedi. Aslında daha geniş bir kadroyla çalışıp tüm takımı oynatmam gerekirken daha seçici davrandım ve teklif götürdüğüm birçok takımdan geri dönüş alamadım. Mecburiyetten sınırlı sayıda takımı seçerek, dar ve seçici bir kadroyla hazırlık kampına girdik. Bu durum ligin geneline etki edebilir; ayrıca uzun soluklu ve yorucu bir süreçte sakatlık riskini de artırmış oldum. Umarım bu hata, ilerleyen dönemde canımı yakan bir sürece dönüşmez.

Ağustos Ayı | Fikstür Ekranı
-------------------------------------------------

52kB6Xj.png

Sezona beklediğimden daha iyi ve daha ısırgan başladık. Oyun olarak aç olmamız ve hücum hattımızdan düzenli katkı almaya devam etmemiz beni mutlu etti. Ancak deplasmanda aldığımız Antalya yenilgisi, bireysel hatalarımızın en üst seviyeye çıktığı bir döneme denk geldi. Anadolu takımlarına karşı daha ısırgan ve daha net sonuçlar almamız gerekiyordu. Hızlı oynamamız ve sürekli acele etmemiz bu süreçteki en temel sorunlarımızdan biri oldu. Neyse ki bu durum daha büyük bir probleme dönüşmedi ve Kasımpaşa maçında hata yapmadan yolumuza devam ettik.

Eylül Ayı | Fikstür Ekranı

hgEXZW8.png

Lig, beklediğimiz gibi ilerliyor. Çok fazla zorlanmadan, risk sayımızı azaltarak yolumuza devam ediyorum; ancak Avrupa macerası beni yine korkutuyor. Fena olmayan bir kura çekmiştik ama Monaco deplasmanında dört gol yememiz ve kalecimin maçı 6 puanla tamamlaması beni biraz ürküttü. Dönüş yolunda rotasyon yaparak durumu toparladım; fakat bu durum moral olarak bizi biraz etkiledi. Galatasaray deplasmanında ise kötü bir oyun ve savunma hattımızın zayıf performansıyla iyice dağıldım. Bunun, büyük ihtimalle gelecek aya doğrudan etki edeceğini düşünüyorum.

Ekim Ayı | Fikstür Ekranı

ss9IqFu.png

Galatasaray maçının ardından Antep karşılaşmasında da toparlanamadım. Gereksiz goller yediğimiz ve bireysel hatalarımıza bir türlü engel olamadığımız bir maç oldu. Hemen sonrasında ise Madrid ve Fenerbahçe maçlarını düşünerek rotasyonlu bir kadroyla Kocaeli maçına çıktım ve zorlanarak da olsa kazanmayı başardım.

Bu maçların ardından söz konusu iki karşılaşma beni oldukça korkutsa da durumu toparlayabildim. Madrid maçında karşılıklı ve kafa kafaya geçen bir mücadele vardı; ancak son vuruşlarımız yine çok kötüydü. Tek golle kaybetmiş olmak üzücüydü ama Fenerbahçe maçında durumu toparladım. Sonrasında ise üç puanı üç golle alır hâle geldik.

Kasım Ayı | Fikstür Ekranı

APqM9ia.png

Madrid maçı sonrası Avrupa potasından iyice geriledim. Chelsea karşısında belki diye düşündüm; ancak olmadı, yine nefesim yetmedi. Neyse ki bu yenilgi lige çok fazla yansımadı ve risk almadan yoluma devam edebildim. Arada PAOK maçını tek golle kazanmış olmamız, Avrupa maceramıza yeni bir umut ekledi. Birebir geçen sezonun aynısını yaşıyorum. Tek fark, bu kez ezici skorlar elde edemediğim bir tabloyla karşı karşıya olmam.

DKgnYhI.pngKhTeSZ2.png

Sezon başında ve sezon ortasında gelen teklifleri de buraya ekledim. Büyük takımlardan teklif gelmesi gururumu okşasa da artık hedefim net, amacım belli. Trabzonspor ile zirveyi zorlayacak bir yapı inşa edeceğim.

Bilgilendirme

Kariyer gidişatım biraz hızlandığı için paylaşımları toplu hâlde yapmak durumunda kaldım. Bir sonraki süreçte/güncellemede sezonu tamamlamış olacağım. Bununla birlikte normal akışa döneceğimizi belirtmek isterim. Takibiniz, desteğiniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

• Sinyor Selim başlığı Trabzonspor | Kurumsal Yapı ve Avrupa Standartları - 3. Sezon olarak değiştirdi

Selim Atalay transferi renk katmış kariyere.

— Renato Paiva

Hoca kendini transfer ederek hem menajer olarak hem de oyuncu olarak efsaneler arasına sokmak istemen şaibeli.

Diğer yandan kadronun zayıflığından olsa gerek Avrupa arenasındaki sonuçlar pek iç açıcı değil düzeltmemiz lazım.

• Konu Sahibi
  • Başkan

23 saat önce, abikotusunuz dedi ki:

Selim Atalay transferi renk katmış kariyere.

Altınordu da ilk defa çıkması, benim de beklentimi arttırdı. Bakalım renk mi katacak yoksa maskot mu olacak göreceğiz.

16 saat önce, Burak dedi ki:

Selim Atalay copunu niye aldiniz begenmedigim bir hamle. Sezonda fisek gibi gidiyoruz yine 🤩

Evladım hakkında lütfen doğru konuşalım.

16 saat önce, Mert dedi ki:

Hoca kendini transfer ederek hem menajer olarak hem de oyuncu olarak efsaneler arasına sokmak istemen şaibeli.

Diğer yandan kadronun zayıflığından olsa gerek Avrupa arenasındaki sonuçlar pek iç açıcı değil düzeltmemiz lazım.

Süre alması için kırk fırın ekmek yemesi lazım. Akademi de birkaç sene oynasın, üstüne kiralık hamleleriyle rotasyona anca girebilir. Avrupa mecrasını çözemedim. Kötü başladım ama yine çeyrek final gördüm.

U2Kclak.png

Aralık Ayı | Fikstür Ekranı

jSWn2v6.png

Ocak ayına yaklaşırken takımın ofansif anlamda daha rahat maçlar çıkarması ve hata payımızın en aza inmesi sayesinde görece kolay karşılaşmalar oynadık. Avrupa’da farklı bir galibiyet alıp, ardından Süper Kupa’da da verimli bir performans sergilemeye başladık. Oyuncu grubumuzun birlikte uyum sağlamasıyla rahat bir nefes aldım. Özellikle büyük maçlarda oyuncularımın verdiği reaksiyonlar ve bire bir eşleşmelerde gösterilen performans, ortaya oldukça verimli bir yapı koyduğumuzu gösterdi.

Ocak Ayı | Fikstür Ekranı

JXNrD9K.png

Süper Kupa bir kez daha hak edenin ellerinde yükseldi. Önce Galatasaray, ardından Fenerbahçe galibiyetiyle bu kupaya uzandım. Bu ay içerisinde en büyük şoku ise PSG karşısında yaşadım. Felaket bir maç çıkardım ve neredeyse çaresiz kaldığım nadir karşılaşmalardan biri oldu. Bunun üzerine Leverkusen maçından bir puan çıkarmamız, Avrupa maceramızın devam edeceğini gösteren önemli bir etken oldu. Rakibimizi iyi karşıladık ve takım olarak güçlü bir mücadele ortaya koyduk.

Şubat Ayı | Fikstür Ekranı

sZfU5yv.png

Lig artık bizim için daha kolay hâle geldi. Rakiplerimizin yeterli takviyeler yapmaması ve bizim uyum sürecimizin ilerlemesiyle birlikte, adeta güle oynaya iş yapar duruma geldik. Avrupa’da ise yine kötü bir başlangıç yapıp sonrasında toparlanmış olmam, açıkçası biraz canımı sıktı. Bunun sezon başına mı yoksa nispeten zayıf takımlarla eşleşmiş olmamıza mı bağlı olduğunu tam olarak kestiremedim. Günün sonunda ise bir İngiliz takımını eleyip üst tura yükseldik.

Bunun üzerine Galatasaray ve Atletico Madrid maçlarında da hata yapmadan kazanmış olmamız, hem morallerimizi hem de umudumuzu artırdı.

Mart Ayı | Fikstür Ekranı

OIoufR7.png

Morallerimiz tavana çıkmışken Antep yenilgisi adeta ters köşe oldu. Rotasyon yapıp gençlerle toparlarım derken maalesef elimizde patladı. Antep tek kale oynamasa da gereksiz pozisyonlar üretmemize izin vererek fişi çektiler. Bu durum, bu sezon rotasyonda yaşadığım en büyük sorunlardan biriydi ve bunu burada bir kez daha tecrübe etmiş oldum.

Madrid maçında ise hata yapmadan yoluma devam ettim. Tek golle kazanmış olsam da yeniden üst tura yükselmiş olmak inanılmaz bir moral verdi.

Nisan Ayı | Fikstür Ekranı

qOJyA18.png

Sıkışan fikstür ve genişleyen rotasyon nedeniyle gereksiz puanlar kaybettim. Bunun üzerine Münih maçlarında hiç iyi bir mücadele ortaya koyamadım. Kalecimin performansıyla durumu zorladım; ancak daha iyisi olabilirdi. Duran toplardan avantaj yakalamaya çalıştım ama bunu başaramadık. Bu konu üzerinde artık daha fazla çalışacağız.

Ligde ve kupada ise hata yapmadım. Kupada az kalsın eleniyorduk; ancak penaltılarla iyi bir sonuç alarak finale yükseldik.

Mayıs Ayı | Fikstür Ekranı

aEfowHr.png

Kapanış fikstürümüz gerçekten kötü oldu. Beşiktaş yenilgisi, zorlama geçen bir final maçı ve sezonu tek golle bitirdiğimiz kapanış karşılaşması, bize uzun vadeli sorunlar yarattı. Daha iyi bir veda edebilirdik; ancak bunu başaramadık. Yine de bu durumu doğru şekilde analiz edip gelecek sezon oyunumuzu daha verimli hâle getireceğimize eminim.

Puan Durumu | Genel Ekran

olZnK1Q.png

Geçen sezonla kıyasladığımızda daha rahat bir dönem yaşadım. Savunma anlamında daha sağlam basan ve rakipleriyle didişen bir takım olmayı başardık. Gelecek sezon bu rakamları tekrar görebilir miyiz emin değilim; ancak uzun soluklu ve keyifli bir sürecin bizi beklediğini net şekilde biliyorum. Rotasyonumuzu da güçlendireceğimiz için daha farklı isimlerden skor katkısı alacağımıza ve ligdeki tüm dengeleri lehimize çevireceğimize inanıyorum.

NsZK9oe.png

Bireysel olarak her oyuncumdan verim aldık ve skora katkı sağladılar. Sezon sonunda çoğuyla yollarımızı ayıracak olmamız beni üzse de bu sezon lige damga vurup vedalarını oldukça iyi yaptılar. Gol kralı çıkaramamış olmamız biraz üzücü olsa da amacımız bireysel parlamalar olmadığı için bu durum büyük bir sorun yaratmadı. Kanat oyuncularının katkısı ve orta sahaların etkisiyle birlikte inanılmaz bir takım performansı ortaya koyduk.

u4MlxCU.png

Takımın büyük bir kısmı maaş artışı talep edip morallerini bozmasına rağmen geri adım atmamanın etkisini net bir şekilde gördüm. Maaş dengesine uyum sağlamadan mücadele ettiğimiz bu sezonların ardından artık bu dengeleri bilinçli şekilde değiştirme vaktinin geldiğini düşünüyorum. Takımın yapısının ve oyun planımın değişmesiyle birlikte artık para harcama zamanı da geldi.

Akademi takımına katılan genç oyuncularımızdan oldukça umutluyuz.

GhDqZVt.pngJtzSKi7.png

aGFXzvB.png

WbAVyvn.png

MlLMpHv.png

Ligde klasikleşmiş hale gelen şampiyonluk için tebrikler.

Avrupa arenasında kötü başlangıca rağmen çok iyi ilerleyip çeyrek final görmüşüz yeterli bence.

Altyapıdaki çocuklar da iyi duruyor.

Ligde özellikle son dönemde farklı skorlar alıp 109 gol atarak iyi bir başarıya imza atmışız. Şampiyonlar Ligi'nde Bayern yerine daha kolay bir takımla karşılaşsak yarı final de görebilirdik; canımız sağ olsun. Futbolcu Selim Atalay ve Nidai Babuşcu'nun gelişimini merak ediyorum.

1461 Trabzon ayrıntısı da dikkatimi çekti. Kiralık oyuncularla mı yoksa kendi emekleriyle mi Süper Lig'e geldiler?

umarım ligde artık biri çıkar ve şu saltanatı yıkar geçer. rekabet hiç yok. 60 puanı zor geçiyorlar.

Grselden_Kar_ve_imek_Efektli_Video-ezgif.com-crop.gif

• Konu Sahibi
  • Başkan

Tribün Desteği

55 dakika önce, Mert dedi ki:

Ligde klasikleşmiş hale gelen şampiyonluk için tebrikler.

Avrupa arenasında kötü başlangıca rağmen çok iyi ilerleyip çeyrek final görmüşüz yeterli bence.

Altyapıdaki çocuklar da iyi duruyor.

Akademi yatırımlarını hala yapamadım. Arzuladığım gibi bir gözlem ağı kuramadığım ama gün geçtikçe iyileştirmeye devam ediyorum. Birkaç sezon sonra daha iyi bir akademi oluşturacağım gibi.

47 dakika önce, ofs17 dedi ki:

Ligde özellikle son dönemde farklı skorlar alıp 109 gol atarak iyi bir başarıya imza atmışız. Şampiyonlar Ligi'nde Bayern yerine daha kolay bir takımla karşılaşsak yarı final de görebilirdik; canımız sağ olsun. Futbolcu Selim Atalay ve Nidai Babuşcu'nun gelişimini merak ediyorum.

1461 Trabzon ayrıntısı da dikkatimi çekti. Kiralık oyuncularla mı yoksa kendi emekleriyle mi Süper Lig'e geldiler?

1461 Trabzon kendi emekleriyle geldi. Çıktıktan sonra 2 oyuncu verdim ama aktif kullanmıyorum.

14 dakika önce, hardworkingo dedi ki:

umarım ligde artık biri çıkar ve şu saltanatı yıkar geçer. rekabet hiç yok. 60 puanı zor geçiyorlar.

Tabii canım.

ROiojLy.pngTiki Taka Trabzon - TTT'26 Tactic

Trabzonspor ile inşa etmeye çalıştığım oyun kültüründe artık son aşamaya geldim. Bu sezon biraz risk aldım ve sınırları zorlamak istedim; ancak kâğıt üzerinde her şey artık oturmuş bir denkleme sahip. Takımın dayanıklılığını artırdım ve takım boyunu uzattım. Rakiplerimize karşı daha sert oynayıp onları sindirmek adına elimizden geleni yapacağım. Topa sahip olduğumuz denklemlerde ise daha sakin kalarak sabırla top çeviren bir görüntü elde edeceğiz.

Savunma hattından başlayarak tüm oyuncularımın ayağına değen bir atak planı oluşturacağım. Sabırla topu tutan, rakibi bekleyen ve keskin oyun görüşüyle oyuna doğrudan müdahale edebilen bir yapı inşa etmeye çalışacağım. Amacımız bireysel başarı değil, takım olarak bir bütün olabilmek olacak. Kanat beklerimin sürekli bindirdiği, kanat forvetlerimin ise hücum hattını üçlediği ve forvetin sürekli geri gelerek savunma dengesini bozduğu bir oyun fikri içerisindeyim. Ceza sahasını sürekli zorlayan orta sahalarımla kalabalık bir yapı kurarak üstünlüğü ele geçirdiğimiz bir denklem hayalim var. Bunu deneyip birlikte göreceğiz; ilk sezonda tam anlamıyla oturmasa bile üzerinde ısrarla duracağım bir sistem olacak.

Sistemin Artıları (+)
  • Topa sahip olarak rakibe en az pozisyon veren, oyuna hükmeden bir yapı oluşturmak.

• Hem kanatlardan hem de merkezden set hücumlarına alışarak her açıdan oynayabilen bir takım hâline gelmek.

• Dayanıklılık ve hava toplarındaki üstünlükle rakibe yakın temas kurup, sürekli enselerinde olarak topu hızlıca geri kazanmak.

• Takım olma alışkanlığını kazanmak ve isimlerden arınmış bir sistem yaratma çabamızı güçlendirmek.

• Takım içindeki her oyuncunun kendini ve oyun görüşünü geliştirebileceği bir ortam inşa etmemize yardımcı olacak bir yapı hedefliyorum. Oyun görüşü, kararlılık ve en önemlisi her rakibe karşı üstünlük kurabilme anlayışı bu sistemin temelini oluşturacak.

Sistemin Eksileri (-)
  • Temponun düşük olması, gereksiz top çevirme alışkanlığı ve kapalı savunmalara karşı kontra atak yeme riskini artırması.

• Ceza sahasına yığılma durumunda oluşabilecek kaos futbolu.

• Savunma hattının önde kurulması nedeniyle savunma arkasına atılacak her topun ciddi bir tehdit oluşturması.

9x6Lap4.pngYeni sistemle birlikte bu kamp döneminde hemen her maçta farklı bir ilk 11 denedim. Sürekli değiştirdiğim ilk 11’ler nedeniyle ortaya çıkan sonuçları çok fazla ciddiye almadım. Bol maç oynayarak ve farklı ilk 11’lerle sahaya çıkarak sistemin nasıl etki ettiğini görmeye çalıştım. Pozisyon sayısının az olması ve ceza sahasını sürekli zorlamamız beni memnun etti. Uzun vadede, takımın uyum sorunu tamamen ortadan kalktığında birkaç sezon içinde Avrupa macerasında da ses getireceğimize eminim.

Lig ve kupalarda ise rotasyon ilk 11’lerimin düzenli olarak süre almasını sağlayacağım. Böylece her açıdan tüm futbolcularımın hazır olmasını hedefliyorum. Sakatlık ve ceza durumlarında benzer sorunlar yaşamamak adına bu dengeyi korumaya özen göstereceğim. Bakalım yeni dönem bizi nelerle karşılayacak. En önemlisi ise “satışlardan ne kazandık ve kimler geldi?” sorularının cevabını bir sonraki bölümde bulacağız.

3T görünce aklımıza başka bir isim geldi.

— Renato Paiva

Düşük tempo Trabzonspor’a yakışmaz, bize her dakika hücum yapacak yüksek tempoda oynayacak takım lazım hoca böyle olmaz.

Yeni sezondaki oyun sistemimizi takım açısından uygulanabilir buldum. Kapalı savunmaları açabilecek yeteneğimiz var. Hazırlık maçlarında aldığımız sonuçlar itibariyle bunu genel olarak yansıtabilmişiz.

• Konu Sahibi
  • Başkan

Tribün Desteği

On 20/12/2025 at 12:47, abikotusunuz dedi ki:

3T görünce aklımıza başka bir isim geldi.

Bi an korkuttun.

On 20/12/2025 at 14:36, Mert dedi ki:

Düşük tempo Trabzonspor’a yakışmaz, bize her dakika hücum yapacak yüksek tempoda oynayacak takım lazım hoca böyle olmaz.

Hücum oynayıp, rakibi boğan bir anlayışımız var zaten. Düşük tempomuzun amacı, rakibi baskılamak ve topa daima hükmeden taraf olabilmek.

On 20/12/2025 at 15:36, ofs17 dedi ki:

Yeni sezondaki oyun sistemimizi takım açısından uygulanabilir buldum. Kapalı savunmaları açabilecek yeteneğimiz var. Hazırlık maçlarında aldığımız sonuçlar itibariyle bunu genel olarak yansıtabilmişiz.

Umarım genel olarak bunu yansıtan taraf oluruz. Sistemin dezavantajları olacaktır elbet.

On 20/12/2025 at 18:03, Burak dedi ki:

Alt yapi oyunculari heyecan verici umarim iyi yerlere gelirler

Umarım futbol şansları yanlarında olur.

Değişim Rüzgarları
--------------------------

Takım içindeki birçok ismi transfer listesine koyarak kadro yapılandırmamızı baştan aşağı yeniledik. Bizimle yoluna devam eden oyuncu sayısı neredeyse bir elin parmaklarını geçmeyecek seviyede kaldı. Bu nedenle uyum sürecini hızlıca atlatmak adına bol maç yapmayı tercih ettik ve rakiplerimizin canını sıkacak, onları boğacak bir futbol anlayışıyla dinamik bir yapılanmayı tamamladık. Bu süreçte hem ciddi bir gelir elde ettik hem de çok iyi bir kazanç sağlamayı başardık.

Gelenler
-----------------

BWOV7fX.png

Trabzonspor’un kaderini baştan aşağı yenilemeye yönelik ilk adımı attık. Buraya gelen oyuncuların büyük bir kısmı, transfer komitemizin yaklaşık bir senedir takip ettiği ve yakın izleme altında tuttuğu isimlerden oluşuyor. Para harcama konusunda geri adım atmadığımız, bonkör davrandığımız bir transfer dönemi geçirdik. Bu isimler sayesinde sisteme adeta cuk diye oturan parçalar kazandık; bu da önümüzdeki süreçte rahat bir nefes almamızı sağlayarak işimizi ciddi anlamda kolaylaştıracak. Umarım futbol şansı da bizimle olur.

Profiller

lnsLEfX.png

HhOfJA4.png

s6gulOB.png

vWObD3k.png

B9zGZFJ.png

oqQ2DFj.png

dCdWE1D.png

zpMbHy8.png

DmwvCVL.png

UrSX1eT.png

7XJd0xh.png

LaAG83w.png

hzeTPKQ.png

nO8gafT.png

DHZiSxg.png

mZYQcoY.png

8xrhNIn.png

I6AxNf3.png

a2bTecx.png

IMZwH3U.png

Gidenler
-----------------

afWcT3N.png

Takımın birlikte gösterdiği uyum ve bireysel performanslar sayesinde çok ciddi meblağlar elde ettik. Yeni futbol direktörümüzün çevresi, bağlantıları ve sektördeki konumu sayesinde bunun etkisini net bir şekilde görebildik. Avrupa’da gösterilen başarıyla birlikte neredeyse telaffuzu zor rakamlar konuşulmaya başlandı. Bu gelirler, takımın yeni yapılanmasını karşılamanın ötesinde, üstüne dahi kaynak bırakmış oldu.

Hal böyle olunca oyuncularımıza plaket vererek teşekkür ettik. Umarım gittikleri yerde mutlu olurlar. Bizi ne kadar mutlu ettikleri ise ortada.

kJewHw3.png

Bu kadar yüksek harcamaya rağmen maaş bütçemizi diğer takımlara kıyasla hâlâ aşağıda tutabilmiş olmamız gerçekten inanılmaz. Bunun en büyük etkeni, oyuncularımıza sonraki satıştan pay vererek maaş taleplerini düşürmemiz oldu. Bu sayede kulübe fazla yük bindirmeden oyuncuları motive etmenin bir yolunu bulmuş olduk. Kendileri ne kadar iyi performans gösterirse, bonservis bedellerinden o kadar iyi bir pay alacaklar. İki taraf için de kazançlı bir durum olacağını düşünüyorum.

Bu sene transferden €333.25M kazanırken, €147M bonservis bedeli ödedik. Tam kazancımız ise €186.25M oldu. Gelecek seneler adına da finansör desteğimizi de kendimize sağlamış olduk. Bunu takdir eden bir başkan çıkar umarım.

kadro istikrarımız yok. avrupa da başarı yok. ligde aldığımız basit galibiyetler ile kendimizi avutmaya ne kadar devam edeceğiz?

Grselden_Kar_ve_imek_Efektli_Video-ezgif.com-crop.gif

• Sinyor Selim başlığı Trabzonspor | Karadeniz Fırtınası Avrupa’da! - 4. Sezon olarak değiştirdi

Bu kadar büyük paralar harcadığımız senede sadece lig başarısıyla yetineceksek istifa edip başka takıma gidelim, artık Avrupa tarafında başarı gelmesi şart.

Transferleri oldukça beğendim. Takımı taze kanlar alarak baştan oluşturmuşuz. Bu kadronun hakkı Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalin de üstüne çıkmak.

Misafir
Bu konu yanıta kapalıdır.

Şu An Buradasınız 0

• Bu sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı yok.

Account

Navigasyon

Arama

Arama

Tarayıcı anlık bildirimlerini yönet

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.