Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

theFMU

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

theFMU Premium

DESTEKÇİ OL
%100 Reklamsız
Erken Erişim
Renkli İsim
2x/3x Çekiliş Hakkı
WhatsApp Grubu
Loca Rozeti

Trabzonspor | Gölgelerin Fırtınası - 7. Sezon

Öne Çıkan Yanıtlar

• Yanıt 136
  • Görüntülenme 3,2k
  • Oluşturulma
  • Son Yanıt

Bu Konudaki En İyi Üyeler

En Popüler Gönderiler

• Sinyor Selim
    Sinyor Selim

Bomboş yorumları ve alakasız çıkışlarıyla kariyerime renk katan @hardworkingo kardeşim ve diğer takipçi dostlarıma da teşekkür ederim. Forum da açmış olduğum bir Trabzonspor kariyerine uzun zaman sonr

• abikotusunuz
    abikotusunuz

Enteresan bir seçim. Başarılar.

• başarılar hocam.türksportal gözümde tütüyor hala :)

Dortmund eşleşmesinde evimizde yenilip deplasmanda berabere kalarak talihsiz bir şekilde elenmişiz. Yeni stadyuma geçmeden Şampiyonlar Ligi'nden kupa gelmeyecek sanırım...

Yani o kadar transfer yaptığımız dönemde Dortmund’u geçemediysek harbi yazık, stad yeni yapılmıştı sırf menajerin ismi alınsın diye de takıma bu kadar külfet olunmaz kardeşim.

• Konu Sahibi
  • Başkan

U2Kclak.png

21 saat önce, Cengo dedi ki:

2 sezon üst üste yarı finalde elenme şanssızlığı sonrası artık final ve kupayı müzede görmek istiyoruz. Avrupaya korku salan bir takım olmuşuz artık..

Avrupa'da ısırgan bir takım olduk ama finallerimiz hala kötü. Oyuncu kadromuzu iyileştirmemiz lazım ama nedense buna yanaşmıyorum.

18 saat önce, hardworkingo dedi ki:

dortmund u yenemiyorsak niye takımın başındayız

Ben de sorguluyorum...

17 saat önce, abikotusunuz dedi ki:

Üstteki yazara katılıyorum.

Kırıldım...

10 saat önce, ofs17 dedi ki:

Dortmund eşleşmesinde evimizde yenilip deplasmanda berabere kalarak talihsiz bir şekilde elenmişiz. Yeni stadyuma geçmeden Şampiyonlar Ligi'nden kupa gelmeyecek sanırım...

Evimizdeki maçı asla kaybetmemek gerekirken, cidden kötü bir akşam çıkardık. Yeni stadyumu görür müyüm emin değilim.

--------- Basın Toplantımız ---------

Ht7uqQB.jpeg

Trabzonspor için baştan bir planlama yapma vaktimiz geldi. Bunu sezon başında olarak değil, 5. sezonun sonunda yapma kararı aldık. Bunun sebebi ise mevcut düzeni korumak, geliştirmek ve başta planlanan işlerin 5 sezonluk vadesini görmekten kaynaklıydı. Bu sebepten Marc ile sözleşme uzatmadan, 5. sezonun ortasında bekleyeceğiz. Bu bahsettiğimiz 5. sezon ise Marc ile çalıştığımız dönemleri kapsıyor. Bunu kendisiyle konuşmak için de bir günümüzü neredeyse ayırdık. Burada bahsedeceğimiz şeyler sadece as takım değil, akademi ve pilot takımlarımızı da kapsıyor. Biz kendimizi düşünen, bireysel hareket eden bir takım olmaktansa ülke futbolunu da geliştirebileceğimiz, rakiplerimizi ise güçlendirebileceğimiz bir yapı üzerine kafa yoruyoruz. Bunun karşılığını da rekabetle beraber Avrupa'da başarılarla alacağımıza eminim.

Trabzonspor her açıdan tüketen bir takım olmamalı. Bunun için tüm gözlem ağımızı baştan aşağı yenileyip, bize kazandıracak yatırımları desteklememiz gerekiyor. Nerede bir turnuva varsa orada olmamız şart artık. Burada kazandığımız çoğu hamle, erken keşfettiğimiz yeteneklerden gelmeli. Türkiye'de biraz kafasını kaldıran, parıltı gösteren oyunculara da sıkı takip edip, onları da akademi bünyemize kazandırmamız lazım. Bizim adımıza büyük bir şans olan 1461 Trabzon gibi takımları da sayısal olarak arttırıp, her lige oyuncu gönderen bir ağ oluşturmamız elzem artık. Tabii bunu anlayan bir yönetim şart ama henüz bunu başaran birisi olamadı maalesef. Bu sebepten kiralama formülünü oturtturana kadar manuel olarak gideceği takımlara, tesislere ve oynatılacağı sürelere dikkat etmemiz lazım. Boşa oyuncu göndermemiz, her açıdan bize zarar olarak dönecektir.

Avrupa macerasında ısırgan olmaya devam ediyor olmamız beni mutlu ediyor. Burada başarılı olup, keyifli bir sonuç almaya çalışıyorum ama final için hiç kendimi zorlamadım. Sürekli bir yerde takılı kalmamız, bizi yıpratmış olsa da bence umudumuzu hala diri tutmaya devam ediyorum. Bu sene bunu kırmış olmamız ise umudumuzu ne kadar sıcak tuttuğumuzu, futbol şansının ise bize döndüğünün en büyük göstergesiydi. Burada eşleşmelerden ziyade kendi futbolumuza odaklanmamız lazım. Bireysel olarak bazı isimlerin sorumluluk alması gerekirken son dönemlerde buradan epeyce ayrıldık bana göre. Bu sebepten bu tarz final maçlarında hep sorun yaşadık ama bu sene böyle olmadı. Sonunda hak ettiğimiz finali gördük.

2z4AOe9.png

Lig etabında istediğimiz sonuçları aldığımızı söyleyemem. Epey sallantılı geçmesine rağmen üst tura yükselebildim. Oradan sonra Stuttgart eşleşmesini sorunsuz aştık. PSG ile kendi evimizde 3-3 berabere kalıp, ardından 4-4lük maç sonrası penaltılarla elemeyi başardım. Burası kırılma anıydı bana göre. Ondan sonrası zaten gördüğünüz üzere pek zorlanmadan, yavaş yavaş geçtiğimiz bir dönem oldu. Burada skorlar gözükmüyor ama United karşılaşmasını toplam 6-2 skorla geçerken, Porto karşılaşmasını ise 4-1lik skorla geçmeyi başardık. Bu sene kupayı alır mıyım emin değilim ama Benfica tırnaklarıyla kazıya kazıya gelmesi, skor olarak hiç geri düşmemesi beni korkutan taraf oldu. Gerisini de bekleyip göreceğiz. Bu maçı teker teker anlatacağımdan önden vermek istedim.

Bu sene yerel kupaları kazanmış olmamıza rağmen genel performansımızı eleştiriyorum. Ligde ve kupa galibiyetleri, Süper kupa hezimeti derken artık bir şeylerin değişmesi gerektiğini ve bunu yaparken düşünce yapımızı da iyileştirme vaktimizin geldiğini düşünüyorum. Bu sebepten son 2 sezondur kazanamadığımız süper kupa maçlarına artık daha ciddi yaklaşmamız gerekiyor. Burada tüm fikstür sonuçlarını görebilirsiniz. Süper kupa finalinde ise penaltılarla elenmemiz, kendi adımıza büyük sorun çıkartacağını düşünmüştüm ama pek öyle olmadı. Hızlıca toparladık ve önümüze baktık. Özellikle iki sene üst üste kupayı kazanamayışımız artık bazı şeylerin değişmesini gerektiren en büyük unsur oldu.

Türkiye kupasında ise sonuç pek değişmedi. Burada hata şansımızı çok aza indirip, daha üretken olmayı başarıyoruz. Bununla beraber buradaki maçlarda rotasyon ağırlıklı olmamıza rağmen sürpriz sonuçlarla karşılaşmıyor olmamız beni de şaşırtıyor. Tabii bu seneden itibaren artık buna da artık son veriyoruz. Bunu değiştirip, tüm etaplarda daha agresif bir tutum sergileme kararımızı göstereceğiz. Her isim, her yıldız gerektiğinde en küçük deplasmana bile götürülecek ve orada oynatılacak. Deplasman kültürüne saygı duyacağız ve hak ettikleri gibi davranacağız.

w8u3wl5.png

Bazı gerçekleri görebilmek ve okuyabilmek lazım. Kendimizi geliştirdiğimiz bir dönemdeyiz. Bu 5 sezon içerisinde hak ettiğimizden daha fazlasını efor olarak harcadık. Bazen kaybeden taraf iken çoğunlukla kazanan taraf olmayı başardığımızı düşünüyorum. Dev takımlarla rekabet edebilmek, onlarla savaşabilmek tam olarak bize yakışan bir durumdu. Bazı kangal gibi boşa sıkan, konuşan tiplerden olmadık. Sürekli icraat ve kazanan taraf iken artık bunu kupayla süsleme başarısını gösterebilmemiz lazım. Umarım bunu da başarabiliriz. Tabi bunu yaparken ise Mustafa'nın geçen sene gösterdiği performans sayesinde Altın Ayakkabı ödülünü de kazanmayı başardı. Sadece takım olarak değil, bireysel olarak da tüm ödüllere ambargo koyduğumuz gün, ülkemiz adına kritik bir eşiği geçtiğimizi göreceğiz bence.

c2Ruo7F.png

Başkanımız değişti ve artık yeni bir dönem başlıyor. E.D çok çabaladı, yıprattı ve sonunda bu takımın temellerini atmayı başardı. Yeni başkanın ise burada engel mi yoksa yol mu olacağını göreceğiz artık. Ortada sürekli kazanan bir takım var ve ekonomi olarak çok rahat durumda. Umarım taleplerimizi ciddiye alır ve takımı geliştiren tarafta olur.

6d538d11ecfced46f459ee300b5e80ec_fmubeya

Football Manager Türkiye Topluluğu

• Sinyor Selim başlığı Trabzonspor | Gölgelerin Fırtınası - 7. Sezon olarak değiştirdi
  • Konu Sahibi
  • Başkan
1 saat önce, Mert dedi ki:

Yani o kadar transfer yaptığımız dönemde Dortmund’u geçemediysek harbi yazık, stad yeni yapılmıştı sırf menajerin ismi alınsın diye de takıma bu kadar külfet olunmaz kardeşim.

Doğru yatırımlarla, karşılığını aldık desek daha doğru. Bu sene Dortmund vs kalmadan, durumu çözdük desek olmaz mı?

• Konu Sahibi
  • Başkan

ŞAMPİYONLAR LİG FİNALİ

oyCerPl.png

Tarih yazmak için savaşacak, mücadele edecek ilk 11'imiz sahada!

x2ZmKzg.png

Rakibimiz ise buraya kadar gelmişken, kupayı kaldıracağını umduğu ilk 11!

37OdxAa.png

Bu an için az mücadele etmedik, uğraşmadık! Beklediğimiz an artık geldi. Heyecan dorukta, azmimiz ise hiç olmadığı kadar diri.

X0f90Dy.png

Sadece biz değil, tüm ülkenin desteğiyle maça çıkıyoruz. Türkiye'nin ruhuyla, tarihe adımızı altın harflerle yazdırmak için buradayız.

oGHIcM0.png

Tribünler ayakta, istiklal marşımız gökleri deliyor. Türk hırsıyla artık burada...

S779Ek8.png

Rakibimizi boğan bir pres, adım adım markaj derken hızlıca topu kaptığımız gibi gol pozisyona giriyoruz. Mustafa'da burada hata yapmadan, dakika 2'de bizi öne geçiren vuruşu yapıyor ve 1-0 öne geçiyoruz.

qhW0Cqh.png

Durmak yok, rakibimizi kıskanca alıp, adım attırmıyoruz. Her top tehlike derken Taylan'ın güzel pasıyla araya giren Daghim tertemiz vuruşuyla bizi 2-0 öne geçiriyor.

VzGLOgz.png

Maçın geri kalanı cidden kısır döngüyle ve bozuk bir kamera açısıyla geçtiğinden daha fazla görsel alamadım. Son 20 dakikaya kadar Benfica doğru dürüst atak dahi yapamadı. Takımın yorulması, biraz düşmemizle pozisyon vermeye başladık ama onlarda ciddi olamadı. Tertemiz bir galibiyet oldu ve kazanan biz olduğumuz için mutluyum.

RyQuEKK.png

Bu anı için çok bekledik, çok arzuladım. Cidden kazanma umudum biraz zayıflamıştı ama sezon başından sonrasını iyi toparlamış olmamız benim için iyi oldu. Takımca bu hatırayı taşımak ve devamını getirebilmek adına uğraşmaya devam edeceğiz.

tPpjBT1.png

Eşortmanlarla neden bunu kutladığımızı pek çözemedim ama olsun. Tarihi an, sizinle birlikte geldi. Avrupa'nın en büyük kupası, 7. sezon sonunda bizim oldu.

• Konu Sahibi
  • Başkan

Trabzonspor ile vademizi doldurduğumuzu düşünüyorum. Biraz daha zorlanabileceğimiz, yatırım ve futbol odaklı bir takım arayışını düşünüyorum. Mevcut kariyer mi olur yoksa yeni bir kariyer mi tam kestiremedim. Düşüncelerinizi bekliyorum.

Alacağımızı aldık. Sırada 1461 Trabzon FK var.

• Konu Sahibi
  • Başkan
11 saat önce, Cengo dedi ki:

Alacağımızı aldık. Sırada 1461 Trabzon FK var.

1461 Trabzon FK olamaz gibi ama emin değilim. Baştan başlarsam, Türkiye'den uzak durabilirim.

benfica ile şl finali anca bu şekilde kazanabilirdik zaten. kendimizi bu şekilde avutup artık istifa edebiliriz.

Grselden_Kar_ve_imek_Efektli_Video-ezgif.com-crop.gif

• Konu Sahibi
  • Başkan

Bomboş yorumları ve alakasız çıkışlarıyla kariyerime renk katan @hardworkingo kardeşim ve diğer takipçi dostlarıma da teşekkür ederim. Forum da açmış olduğum bir Trabzonspor kariyerine uzun zaman sonra ilk defa doğru dürüst vedayla sonlandırıyorum. Bu hikayem bitti lakin yeni bir hikaye için kolları sıvadım. Hikayesi olan, alt metinleriyle oyunu bütünleştireceğim bir kariyer geliyor.

Alt liglerden varoluş hikayesini içeren, gerçek hayatla harmanlanmış bir kurguya hazır olun. Tabii bu süreçte Aİ destekli de olacağını belirtmeliyim.

Kariyerime destek verip, hikayeme ortak olduğunuz için teşekkür ederim, iyi ki varsınız. @Burak @Mert @abikotusunuz @Cengo @ofs17 @Kaan Torun @wladcas @egebartu @bkelmaestro @enjambemente @Elessar

Misafir
Bu konu yanıta kapalıdır.

Şu An Buradasınız 0

• Bu sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı yok.

Account

Navigasyon

Arama

Arama

Tarayıcı anlık bildirimlerini yönet

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.