Jump to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi.

theFMU | Türkiye'nin Football Manager Platformu

Ana ekranınızda, anlık bildirimler, bildirim simgeleri ve daha fazlasını içeren tam ekran bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS'a yüklemek için
  1. Safari'de Paylaş şimgesine tıkla
  2. Menüde kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle seçeneğine dokun.
Bu uygulamayı Android'e yüklemek için
  1. Tarayıcının sağ üst köşesindeki üç noktalı menüye (⋮) dokun.
  2. Ana ekrana ekle veya Uygulamayı yükle seçeneğine dokun.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onayla.

Beşiktaş | Kartalın Yükselişi

Öne Çıkan Yanıtlar

• FM İçerik Üreticisi

Hocalarım, Selamlar! Ben FMPLAYMAKER, yeni sezon için Beşiktaş kariyerime başlıyorum.

x5EPzAH.png

500px-Be%C5%9Fikta%C5%9F_Logo_Be%C5%9Fik

Beşiktaş’ın 20-21 sezonundan sonra girdiği kaos, istikrarsızlık ve sürekli değişen başkan-teknik direktör dönemlerinden sonra, kulüp istikrarlı bir vizyon ve yeniden yükseliş arayışında. Her sezon farklı bir rota, yeni bir mücadele… Biz Beşiktaş'ı tekrar zirveye taşımak için buradayız.

Kış transfer güncellemesinden sonra bir Beşiktaş kariyeri yapsam da, daha sonra yaptığım 4-5 farklı kariyerden o istediğim heyecanı alamadım. Ama artık hazırız, tekrar Beşiktaş kariyerine başlıyoruz ve Kartal’ı hak ettiği yere, zirveye taşımak için mücadeleye girişiyoruz!

Uzun vadeli bir kariyer yapmayı hedefliyorum: minimum 5 yıl, ideal 10 yıl.

Her sezon Süper Lig’i kazanmak hedefimiz olacak.
Kupada her zaman kazanmaya oynanacak, Türkiye Kupası ve Süper Kupa fark etmeksizin.
Avrupa arenasında adımızdan söz ettirecek bir takım yaratmak temel amaçlardan biri.
Ve büyük hedef: Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, önümüzdeki yıllarda ulaşmak için çalışacağımız en büyük başarı olacak.

Bunun yanı sıra, maaş bütçesini düşürmek, borcu en kısa sürede sıfırlamak ve finansal olarak kulübü güçlü bir duruma getirmek önceliklerimiz arasında olacak. Tüm bunları yaparken sportif başarıdan ödün vermeden ilerleyecek, takımı ve ülkeyi UEFA sıralamasında üst noktalara taşımayı hedefleyeceğiz.

rZhAmrD.png

Oyun tarzı olarak topa sahip olmayı, pasla oyunu kontrol etmeyi ve hücum futbolunu benimsiyorum. Menajer profilimiz taktik ve teknik olarak bunu destekleyecek şekilde, takımın motivasyonu ve oyuncu yönetimi güçlü, ayrıca genç oyuncuları geliştirme eğilimi de var. Genel olarak sahada sahip olduğumuz oyun felsefesini maksimum düzeyde uygulayabileceğiz.

Personel ve Ekip Yapısı

İlk yaptığımız iş, personeli tamamen yenilemek oldu. Fotoğraflardaki gibi, her alanda bizim vizyonumuzu kabul eden ve en iyileri bir araya getiren bir antrenör, sağlık ve transfer komitesi ekibi oluşturmayı hedefledik. Tabii her şeyi biz yapmayacağız; sorumlulukları ekibimize dağıtacağız.

o9Sf1Pl.png

3ULBWqE.png

Verdiğim temel sorumluluklar şöyle:

• Asistan Menajer → Medya ile ilgili tüm işler ve genel antrenman programı

• Director of Football (DoF) → U19 oyuncu transfer görüşmelerine başlangıç (genç oyuncu transfer etme eğilimi var)

• Technical Director → Personel (A ve U19 takımları için) sözleşme yenilemeleri

Böylece hem sahada hem yönetimde daha organize olmayı ve uzun vadeli hedeflerimize odaklanmayı planlıyoruz.

Sezon Öncesi Hazırlık

84g2kLf.png

Sezon öncesi hazırlık maçlarımızın amacı sonucu kazanmak değil, tüm oyunculara maç kondisyonu kazandırmak ve takımın taktiğini oturtmak. Bu dönemde özellikle tactical familiarity’yi olabildiğince yükseltmeye çalışıyoruz. Her maç, sahadaki sistemimizi denemek, oyuncuların rollerine alışmasını sağlamak ve takım kimyasını güçlendirmek için bir fırsat.

Kadroda yapacağımız değişikliklere de bu maçlar sonucunda karar verdik. Bazı kiralık oyuncularımızın kiralık sözleşmelerini feshederek hareket alanı açacağız. Birkaç transfer planlıyoruz ve U19’dan A takıma oyuncu çıkarıp yetiştirmeyi hedefliyoruz. Mali açıdan zor durumda olan kulübümüzü eski güzel günlerine döndürmek için bu serüvene başladık ve her adımımızı bu vizyon doğrultusunda atacağız.

UEFA eleme maçları nedeniyle hazırlık maçlarımız sınırlı sayıda olabildi, ancak bu maçlarda da oyuncuların gelişimini ve taktik anlayışın oturmasını hedefliyoruz. Her maç, sahadaki sistemimizi oturtmak ve takım kimyasını güçlendirmek için bir fırsat.

FMPLAYMAKER

• Yanıt 32
  • Görüntülenme 1,1k
  • Oluşturulma
  • Son Yanıt

Bu Konudaki En İyi Üyeler

En Popüler Gönderiler

• fmplaymaker
    fmplaymaker

Transferler Ve Taktik İlk olarak trasnfer ettiğim oyuncuları ve neden bu oyuncu profillerini seçtiğimden başlayalım. Berke Özer. Geriden oyun kurmak için ayağı iyi bir kaleci arıyordum. Şu seviye içi

• fmplaymaker
    fmplaymaker

İyi başladığımız lige iyi devam ediyoruz. İyi oyunla, bol gol olan maçta galibiyeti almayı bildik. Topa sahip olarak oynadığımız oyunda bol pozisyona da girdik. Rakibimize de çok pozisyon vermesek de

• fmplaymaker
    fmplaymaker

Burak hocamın da dediği gibi Orkun ve Aouar orta sahayı savunma açısından zayıflatıyor. Taktik açıklamasında da değinmiştim. +ları ve -leri var 2 tane teknik oyuncu kullanmanın. Toplu oyunu inanılmaz

• Konu Sahibi
  • FM İçerik Üreticisi

Selamlar değerli hocalarım, öncelikle başarılar dileyen hocalarım, teşekkür ederim.

Fırtına gibi geçen Avrupa elemeleri ve lige "merhaba" dediğimiz ilk haftalarda neler yapmışız, hep beraber bakalım.

Avrupa Kapıları Açıldı!

NSaCZRS.png

Sezonun ilk resmi maçı Shakhtar deplasmanıydı. Zorlu bir deplasman. 2-1'lik mağlubiyetle sahadan ayrılmıştık. Bu rövanşa da ilk maçın o stresiyle çıkmıştık ama taraftarın önünde bambaşka bir Beşiktaş vardı. Rakibin kendi kalesine attığı gol ile rahatladık, Orkun Kökçü’nün klası ise turu perçinledi. Evimizde turu geçmeyi başardık.

nE3Q6Pr.png

Shakhtar elemesi sonrası kağıt üzerinde daha kolay bir rakip ile eşleştik. Yine ilk maç deplasman. Bu sefer deplasmandan 2-2'lik beraberlik ile İstanbul'a döndük. Bir önceki tura göre avantajımız daha fazlaydı. İçerideki maçta da çok üstün oynarak rakibi adeta sahadan silmeyi başardık. Mükemmel oyunumuz iyi bir skoru da getirdi. UEL için eleme etaplarında son tura yani playoff'a kaldık.

LH5YTAx.png

Yaşananlar Macaristan’da kalsın diyeceğim ama bu 6-0’lık zafer unutulacak gibi değil!. Deplasmanda bu kez gayet iyi bir oyun ve mükemmel bir skor ile büyük avantajı alıyoruz.

Jxwm4K6.png

İlk maçın rehavetine kapılır mıyız dedim ama ciddiyetten ödün vermedik. Orkun ve Cerny'nin golleri ile 2-0 kazanıp UEL lig etabına "biz de varız" dedik.

Lig Maratonu: Dolu Dizgin!

nc7CEHX.png

Sezon açılışında stadı bayram yerine çevirdik. 5-0’lık skorla Başakşehir’i sahadan sildik. Lige inanılmaz bir giriş yapmış olduk. Genç kartalımız Mustafa Hekimoğlu 10 puanlık oyunuyla "ben buradayım" dedi.

JrGWCsb.png

Karadeniz’de biraz zorlandık. Mustafa ile öne geçsek de skoru koruyamadık ve 1-1 berabere kaldık. UEFA Avrupa Ligi eleme etapları ile lig maçlarında oynamamız sebebi ile 3 günde bir maç yapıyoruz. Sezon başında takım kimyası, taktiksel uyum ve fizik kondisyon tam oturmadan Avrupa maçları dönüşü bu tarz zorlu Anadolu deplasman maçlarında zorlanmamak elde değil. Nazar boncuğumuz olsun.

kzQLRnx.png

Kendi evimizde yine gövde gösterisi yaptık. El Bilal Touré hem attı hem attırdı; Olaitan ve V. Černý’nin golleriyle 3-0 net bir galibiyet aldık. Rakibe net pozisyon bile vermedik.

km1pHnt.png

Fatih Karagümrük deplasmanında tam istediğimiz o dominant futbolu sahaya yansıttık. Skoru erken bulup oyunun kontrolünü bir an olsun bırakmadık ve sahadan 2-0'lık tertemiz, net bir galibiyetle ayrıldık. Hem savunmada hem hücumda çok dengeli bir görüntü çizdik; kısacası iyi oyunumuzu hak ettiğimiz bir skorla süsledik. Bu galibiyetle birlikte lige gerçekten sağlam ve umut verici girişimizi sürdürdük.

Avrupa elemeleri ve lige giriş sürecimizi geride bırakırken, ortaya koyduğumuz performansın kısa bir özetini çıkarmak istedim. Sahaya yansıttığımız dominant oyun, skora da doğrudan etki etti. İşte genel tablomuz:

1. Genel Form Durumumuz: Sezona oldukça dirençli ve kararlı bir başlangıç yaptık; çıktığımız tüm resmi maçlarda 7 Galibiyet, 2 Beraberlik ve 1 Mağlubiyet elde ettik.

2. Hücum ve Savunma Dengesi: Hücum hattımız durmak bilmedi ve tam 27 gol sevinci yaşadık. Savunmada ise disiplini elden bırakmayarak kalemizde sadece 5 gol gördük.

3. Pas ve Kontrol Oyunu: Benimsemeye çalıştığımız "topa sahip olma" felsefesi istatistiklere de yansıdı; maçlarımızın genelinde %90 üzeri pas isabet oranıyla oynayarak oyunun kontrolünü elimizde tuttuk.

Hem Avrupa'da gruplara kalarak hem de ligde iddialı bir giriş yaparak hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Kartal yavaş yavaş irtifa kazanmaya başladı, bakalım sezonun devamı bize neler getirecek?

Bu maçlar ile birlikte taktiğimizi oturttuk, son halini belirledik. Gelecek ve gidecek oyuncularımızı tamamladık. Bir sonraki paylaşımımda gelen/giden oyuncular, detaylı taktik ve oyuncu rolleri açıklaması ile görüşmek üzere.

FMPLAYMAKER

• Başkan

Avrupa'ya merhaba dediğimiz ilk maçta kaybetmiş olmamız olmamış ama kendi evimizde durumu iyi toparlamışız. Hemen ardından Avrupa'da net galibiyetler almamız da işimizi güzelleştirmiş. Ligde ise vura kıra kazanmaya başlamışız zaten. Samsun karşısında ise 1 puan almamız bana göre kayıp görülmemeli. Genel olarak rakiplerimize bu kadar şut imkanı verirken, genel olarak savunma zafiyetimize rağmen iyi skorlar almışız diye yorumluyorum.

6d538d11ecfced46f459ee300b5e80ec_fmubeya

Football Manager Türkiye Topluluğu

• Konu Sahibi
  • FM İçerik Üreticisi

Transferler Ve Taktik

İlk olarak trasnfer ettiğim oyuncuları ve neden bu oyuncu profillerini seçtiğimden başlayalım.

UuLyYz5.png

Berke Özer. Geriden oyun kurmak için ayağı iyi bir kaleci arıyordum. Şu seviye için Berke'nin pas yeteneği ve teknik kapasitesi yeterli. Kalecilik özellikleri ise hiç de kötü değil. İletişimi ve yakalaması zayıf ancak dier özellikleri gayet iyi. Berke'nin en büyük artılarından bazıları da yerli olması, yaşının genç olması ve çok uygun maliyete gelmesi. 1M € altında maaş alıyor. 2 yıllık kiralık olarak kadromuza kattık. Opsiyon da 12.5M gibi uygun bir rakam. 2 sene sonra kulübün finansal açıdan çok daha iyi yerlere geleceğini hesap edersek bu rakam gayet uygun.

Kalecilerde genel de aradığım özelikler ise şunlar: Konsantrasyon, Pozisyon Alma, Çeviklik, Refleksler, Birebir, Pas, İlk Kontrol.

5jeYEwD.png

Bajraktarevic. Kanatlarda dribbling yeteneği yüksek, birebirlerde etkili, özel yeteneği olan oyuncuları kullanmayı seviyorum ve tercih ediyorum. Bunun altında yatan en büyük sebep ise kapalı savunmaları açmak için en büyük silah olması bu tarz kanat oyuncularının. Kanat rolünde oynatacak olsam da her zaman ters ayaklı olmasını tercih ederim. Bajraktarevic de yaşı genç bir oyuncu. Henüz 20 yaşında bu özelliklere sahip olması ve yüksek potansiyelinin olması transfer edilmesinde büyük rol oynadı. Ayrıca aynı Berke gibi kendisini de 2 yıllık kiralık olarak kadromuza kattık. Maaşının ise %70'ini biz karşlıyoruz. 10.25M gibi de bir opsiyon var. Bu tarz hamleler hem bugün için kaliteli oyuncular transfer etmemizi sağlıyor. Hem de parayı şu anda değil, oyuncuyu beğenir ve istediğimiz seviyeye getirirsek harcamamıza olanak sağlıyor.

lQ13kvc.png

Aouar. Mükemmel bir teknik kalite. Birazdan açıklaacağım taktiği ancak merkezde Orkun Kökçü - Aouar ikilisi teknik kalite açısından kadromuzu çok üst seviyeye taşıyor. Pas, teknik, ilk kontrol, vizyon, soğukkanlılık ve karar alma özelliklerinin yüksek olması onu çok iyi bir oyun kurucu yapıyor. Böyle bir oyuncuyu BEDELSIZ olarak kadroya katmak da inanılmaz bir transfer yapıyor kendisini.

• Futbol direktörümüz de iki genç oyuncuyu U19 takımımıza kazandırdı. Steed Tchicamboud ve Mohamed Moussa Koita. Şu anda 19 seviyesi oyuncular. İkisi de bedelsiz olarak geldi. Kendilerini geliştirip ileride ya iyi bir fiyata satmayı ya da rotasyonda kullanmayı planlıyorum.

Gidenler

• Milot Rashica: Kendisi her ne kadar çalışkanlık ve takım oyunu açısından çok iyi profile sahip olsa da çizgide oynayacak oyuncunun profiline uygun değildi. Kendisini ST'de kullanmayı da düşündüm ancak yüksek maaşı göndermeme sebep oldu. (Transfer ücreti: 7.75M)

• Oh: Oh'u her ne kadar gerçekte beğensem de oyundaki profili yeterli değil. Bu sebepten Club Brugge'e kiralık olarak yolladık.

• Salih Uçan: Teknik ve mental olarak gayet iyi profile sahip ancak fiziksel özellikleri çok yetersiz. Bu da kendisini 8 numara pozisyonunda kullanmama engel oldu. DM'de de farklı profil kullandığımdan dolayı kendisiyle yollarımızı ayırdık ve Göztepe'ye 1.1M'a sattık.

• Asllani, Cengiz ve Vasquez'in ise kiralık sözleşmesini fesh ettik.

Taktik

srXgya3.png

Klasik 4-3-3 dizilişini kullanıyoruz. Hem topa sahipken hem de top rakipteyken temel dizilişimiz bu. Ancak oyunun her iki aşamasında da takımın aldığı şekil sıkça değişiyor.

Topa Sahipken

AhFDoRY.png

Takım topa sahipken 3-2-5 formasyonunu kullanıyoruz. Rol ve oyuncu tercihleri normalin çok dışında gözüküyor. Ancak hepsinin bir sebebi var.

Stoper ikilisinden başlayacak olursak Emirhan-Djalo Süper Lig seviyesinde yeterli stoper tandemi. Agbadou'yu DM pozisyonunda Gizli Libero olarak kullandım. Orijini '6 numara' olan tek oyuncumuz Ndidi. Ancak onun da profilini çok beğenmiyorum. Her açıdan yetersiz. Her mevkiye de transfer yapacak finansla gücümüz olmadığından kadro içerisinde böyle bir çözüm ürettim. Takım topa sahipken arka 3'lüyü oluşturuyor ve bu bize geçiş savunmasında büyük bir artı yazıyor. Ayrıca oyun kurarken de sayısal üstünlüğü ele almış oluyoruz.

Bekler de Rıdvan ve Murillo tercihlerine gelecek olursak, ben Rıdvan'ın hem gerçekte hem de oyunda 'Sahte Bek' rolüne çok daha uygun olduğunu düşünüyorum. Çizgiden sürekli bindirme yapacak fiziksel kapasitesi yok. Ancak bu seviyede teknik kapasitesi merkeze evrilerek oynamaya müsait. Daha dar bir alanda oynayarak fiziksel özelliklerinin yarattığı eksileri bir nebze kapatmış oluyoruz. Murillo ise tam bir denge beki aslında. Ancak diğer oyuncu rolleri ve bir oyuncunun çok yüksek mesafelerde hareket etmesini doğru bulmadığımdan kendisini de 'Sahte Bek' rolünde kullanıyorum.

Merkez orta saha ikilimiz: Aouar - Orkun. Mükemmel iki teknik kalite. Aouar OOK; Orkun ise OOS rolünde. Orkunun uzaktan şutlarının da iyi olması sebebi ile onu OOS yaptım. Ayrıca ceza sahası koşuları ile de tehdit yaratacak. Aouar-Orkun-Rıdvan-Murillo. Merkezde konumlanan 4 oyuncu. Teknik kalite açısından muazzam ancak yüksek fiziksel kaliteye karşı zorlanabilecek bir oyuncu grubu. Ama bunu da arkada 3 oyuncu kullanarak bir nebze kapatıyoruz. Ndidi'yi ise DM'de kullandığımda rolünü DOS yapıyorum ve sol stoperde 'Stoperleşen Bek' rolünde Yasin ya da Emirhan'ı kullanıyorum, zaman zaman da Felix'i. Agbadou'yu DM'de kullanmam ise genç Yasin'i opsiyon sıralamasında yukarıya taşıyor ve daha fazla süre almasını sağlıyor.

Sağ kanat Bajraktarevic. Transferler ısmında neden böyle bir oyuncuyu tercih ettiğimi söylemiştim. Cengiz'in profili kötü olduğu ve yüksek maaşı bulunduğundan kiralık sözleşmesini iptal ettik. Ali Pağda'yı da bu şekilde alt yapıdan rotasyona dahil etmiş olduk. Beşiktaş'ın kötü kadro planlaması, yüksek maaliyetli oyuncular bulundurması ve kötü finansal durumu bu şekilde genç ve uygun oyunculara yönlendiriyor bizi. Ben de genç oyuncu yetiştirmeyi sevdiimden bu durum aslında o kadar da kötü olmuyor.

Sol kanat: Mustafa. Santrafor olarak da kullanmayı düşündüm aslında. Ama Cerny'in yüksek teknik kapasitesi ve derine gelerek bağlantı yapan santraforları tercih ettiğimden dolayı merkezde kullandım. Klasik bir 10 numara da kullanmadığımızdan 'Sahte 9' rolünde Cerny'i tercih ettim burada. Bu yüzden Mustafa'yı da sol kanatta DKF olarak kullandım. Aslında bir sebep daha var. Kadroda olmayan bir oyuncumuz. Seneye eğer Cagliari Semih'in bonservisini almaz ise onu merkez santraforda Yardımcı Forvet olarak kullanmayı planlıyorum. Mustafa'yı da bir sezon merkezde ST olarak eğitmenin, onu ileri de kanat olarak kullanacağımızdan gerekli özelliklerinin gelişmesini engellememesi için direkt olarak DKF oynatıyor ve geliştiriyorum. Eğer Semih'in opsiyonu kullanılırsa çok sevdiğim F9 rolünü kullanmaya devam edeceğim.

Top Rakipteyken

t9e8LdR.png

Top rakipteyken ana dizilişimiz yine 4-3-3. Ancak 4-1-4-1 formasyonuna da kayıyor. 3 merkezli yapı orta alanda kalabalık ve sayısal üstün bir yapı oluşturuyor. ST rolünde ise takipçi bir rol kullanıyoruz. Bu da sık sık santraforumuzun savunmaya destek için orta alana yaklaşmasını sağlıyor.

fHnnWIN.png

Derin blokta ise 5-4-1 şeklini alıyor takım. Agbadou'nun DDM rolü onu derin blokta stoper arasında konumlandırıyor. Stoper orijinli olması bu açıdan bize artı yazıyor. Günümüz futbolunda ve FM'de çoğu takımın artık topa sahipken ileride 5 ya da 6 oyuncu ile oynuyor. Onlara sayısal avantaj vermemek için geride 5 oyuncu, merkezde takipçi st ile 3 ve çizgi savunmasını da bek ve kanat oyuncularına bırakarak sağlam bir derin blok yapısı oluşturuyoruz.

Burada topa sahipkenki taktiği de açıklarken değindiğim fiziksel açıdan zayıf merkez bize zaman zaman problem olabiliyor. Ligde bunu yüksek teknik kalitemiz ile çok rahat çözüyoruz. Ancak UEL'de büyük problemler yaşadık. (Bir sonraki gönderide maçları paylaşacağım.)

Nijd3jO.png

Tamamen topa sahip olma oyunu oynamak için kurduğum ve kullandığım talimatlar. Geçiş oyununda genelde kontratak tercih etmiyorum. Bu demek değil ki kontraya çıkmayacağız. Ama önceliğimiz asla değil. Çok net fırsatlar yakaladığımız zaman bu gerçekleşecek. Kısa pas, standard tempo, geriden kısa pasla çıkma, rakip ceza alanına paslaşarak girme ve uzaktan şuttan kaçınma talimatları da topun bizde kalmasını sağlıyor. Yerden orta tercih etmemin sebebi de klasik santrafor kullanmamamız.

IcIEpDR.png

Top rakipteyken önde baskı ile oynuyoruz. Savunmada Djalo hızlı olsa da Emirhan'ın hızlanmasının düşük olması sebebi ile Standard savunma çizgisi kullanıyoruz. Savunma geçişinde karşı press tercih etmiyorum. Amacımız geçişi çok iyi savunmak. Savunmaya yerleştikten sonra da 5-4-1 ile sağlam bir yapı kuruyoruz.

FMPLAYMAKER

• Konu Sahibi
  • FM İçerik Üreticisi

u8GG7OY.png

İyi başladığımız lige iyi devam ediyoruz. İyi oyunla, bol gol olan maçta galibiyeti almayı bildik. Topa sahip olarak oynadığımız oyunda bol pozisyona da girdik. Rakibimize de çok pozisyon vermesek de 2 gol buldular. Galibiyeti ise oyunu iyi oyuna rağmen son dakikada Orkun'un penaltı golü ile aldık.

tbiODCm.png

Ligin ilk derbisi bizim için. Dengeli geçen maçta 2-0 geriye düşmemize rağmen beraberliği sağladık. Avrupa dönüşü olması da beraberliği hiç de kötü skor yapmıyor.

WLiv5qP.png

Avrupa liginin ilk maçında hiç de iyi bir performans sergilemedik. Rakibimizin çok da kuvvetli olmaması sebebi ile rotasyonlu kadro ile çıkmıştık ancak cezamızı çektik.

m50RXda.png

Berke Özer'in bireysel hatası sebebi ile Felipe Augusto'nun bulduğu gol ile 1-0 geriye düştük. Ancak sonrasında bulduğumuz 4 gol ile galibiyeti almayı bildik. Baştan sona mükemmel bir takım oyunu sergiledik.

NuKGe8P.png

Avrupa liginde belki de en zor maçımız. Stuttgart deplasmanı. Fiziksel olarak çok üst seviye bir rakip. İyi de bir performans sergilemedik. Hatta isabetli şutumuz bile yok. Fakat buna rağmen beraberliği korumayı başardık. Maça çıkmadan 0 puan yazmıştık bu maç için. 1 puan ekstra oldu.

0vk562k.png

Hem topa sahip olarak hem de iyi bir oyun sergileyerek maçı kazanmayı bildik. Ligdeki namağlup yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Oyunumuz da gün geçtikçe geliştiriyoruz.

4LS03hR.png

İnanılmaz bir oyun. Net bir skor. Sonraki maç Avrupa maçı olduğu için 65'te 5 oyuncu birden değiştirerek bazı oyuncularımızı dinlendiriyoruz. Liderliği ve namağlup yürüyüşümüzü sürdürüyoruz.

gZrjAVH.png

Berbat bir performans. Kabul edilemez bir skor. Rakibimiz bizi adeta sahadan sildi. Bunu hem skordan hem de istatistiklerden görebiliyoruz. Taktiğimizi anlatırken merkezde çok yumuşak kalabileceğimizden bahsetmiştim. Orta sahayı tamamen rakibe verdik bu maçta. Fizik kalite olarak bizden çok daha iyi bir takıma sahipler. Varlık gösteremedik. Güçlü rakiplere karşı analiz yaparak rakibe göre taktik oluşturuyordum normalde. Ancak bu maçta ev sahipliği avantajıyla maçı dengeli götürebileceğimizi düşündüğümden en ufak bir değişiklik bile yapmadım. Büyük bir ders almış olduk. Avrupa arenasına da berbat bir giriş yapmış olduk. 3 maçta 2 puan. İlk 8'i büyük zora soktuk.

2ih8zjG.png

Avrupa'daki kötü performansın ardından ligde kazanmak önemliydi. Yarı rotasyon da yaptığımız maçta topa sahip olsak da çok da pozisyona giremedik. Fakat kazanmayı bildik. Takım moralini yüksek tutmamız için önemliydi.

tNu8JaZ.png

Bol gollü geçen maçta evimizde galibiyeti iyi oyun ve iyi skorla almayı bildik.

v2cQ2BD.png

Deplasmanda iyi oyunla, 4 gol ile kazanmak çok iyi oldu. Çünkü bir önceki Avrupa maçında gösterdiğimiz inanılmaz kötü performansın ardından böyle iyi galibiyet almamız gerekiyordu. Rakibimize net fırsatlar versek de Berke'nin de iyi performansıyla yalnızca 1 gol yedik.

YnqPADm.png

10 kişi kalmış rakibimiz ile karşılıklı penaltı golleri bulduk. İyi de bir oyun sergilemedik. Avrupa dönüşü zorlu Anadolu deplasmanında 10 kişi kalmış rakibimize puan kaybetmeye çok müsait bir durum oluştu. Ancak 1 kırmızı kart ve son dakikalarda gelen gol ile kazanmayı bildik. Şampiyonluk yolunda kritik bir galibiyet. Bu tarz maçlar şampiyonluğun habercisidir.

MkcdN55.png

İstatistiklere baktığımızda dengeli geçen bir maç gibi gözükse de baştan sona üstün bir oyun ve skorla şampiyonluk yolunda kritik bir galibiyet. 2. ile aramızda 6 puanlık fark. Takım olarak iyi bir oyun. Namağlup yürüyüşümüz de hala devam ediyor. Sezonu namağlup tamamlayacağımızı düşünmüyorum kadro derinliğimiz olmadığından. Ama şu an gayet iyi ilerliyoruz ligde.

KTN13iM.png

Kötü başladığımız Avrupa serüvenimize iyi devam ediyoruz. İlk 8'i ilk 3 maçta zora sokmuştuk ama üst üste aldığımız 2 galibiyet ile düşük de olsa bir ihtimal oluştu.

F5VgHfT.png

Çok tuhaf bir maç oldu. Avrupa dönüşü bir delasman maçı. Yine rotasyon yaptığımız bir maç. Bir de üzerine Berke sakatlandı. 8 hafta boyunca sakat. Ersin ile devam edeceğiz. Bunu idare edebiliriz. Fakat bu maçta yedeklere almamışız. Kaleye Felix'i sokmak zorunda kaldık. Henüz dakika 24. Çok büyük risk. Ancak işin saçmalığı da burada başladı. 11 isabetli şut çeken rakibimiz kalede kaleci olmamasına rağmen yalnızca 2 gol buldu. İyi bir oyun bile sergilemedik ancak skoru almayı bildik. Uzun süredir böyle tuhaf bir maç oynamamıştım.

7M3RfSP.png

Bu maç sonrasında Ndidi aldığı forma süresinin yetersiz olması sebebi ile gitmek istediğini söyledi. Rotasyonda kullandığımız oyuncuya da 5M maaş vermek istemediğim bir şeydi. Yollarımızı ayırmak için büyük bir fırsat oldu ve temsilcisi ile direkt görüşmeye gittim. Al-Nassr FC'in ilgilendiğini söyledi. Görüşmeler sonucunda Ndidi'yi 13.5M'a sattık. Hem iyi bir bonservis hem yüksek maaş yükünden kurtulmuş olduk.

wyvTgvZ.png

Rotasyon da yaptığımız maçta, zorlu Göztepe deplasmanında 5 gol ile 3 puanı almayı bildik. Karşılıklı net pozisyonlar ve yüksek temponun olduğu maçta Avrupa maçı öncesi güzel bir galibiyet aldık. Namağlup yürüşüyümüzü ve liderliğimizi de sürdürüyoruz.

49DgxLP.png

Bu sefer rakibimiz Can Azerbaycan'dan Gardaş Qarabağ. Kadro kalitesi farkı ile 2-0'lık galibiyeti almayı başardık.

CrB1DOH.png

Felix de Ndidi ile aynı sorundan görüşmeye geldi. Ancak kendisini isteyen kulüp yok şu anda. Felix'i de gönderirsek 2.1M'luk maaş yükünden de kurtulacağız ve Yasin için de büyük bir fırsat olacak bu. Felix gitse bile yeni bir stoper transferi düşünmüyoruz.

OCIvvRV.png

Namağlup serimizin bittiği maç. İyi de oynadık ama galibiyeti almayaı başaramadık. Rakbimiz de net pozisyonlar bulamadı ancak 3 gol buldular. Bu maçta savunmamız çok kötü bir performans gösterdi. Yasin biraz ağır ve tecrübesiz kaldı bu maç. 2-1 geriye düştükten sonra Yasin'i çıkarıp Emirhan'ı attık stopere. 2-2 bulduk ancak bu skoru koruyamadık.

swgyrcQ.png

İyi oyun, bol pozisyon. Ancak sadece 1 gol bulduk. Gol yemedik. Ligdeki ilk mağlubiyetten sonra iyi bir reaksiyon verdik. Ligin ilk yarısını böylece lider tamamladık. Ligin ilk yarısında gayet iyi bir performans sergiledik. Şampiyonluk için büyük bir avantajı elde ettik. 2025'in sonunda yalnızca bir kupa maçımız kaldı.

o2ft4MH.png

Göztepe'ye karşı yine iyi bir oyun. Bu kez tek gollü galibiyet. Ligde olduğu gibi kupada da iyi bir başlangıç yaptık. 2025'i böylece tamamlamış olduk.

Genel olarak ilk yarıya baktığımızda ligde beklentimin üzerinde bir performans sağlıyoruz. Taktiğimize oyuncularımızın uyumu şu anda top seviyeye ulaştı. Moraller de yüksek. Ki bu FM'de en az taktik kadar önemli başarı için. Eğer Jota'nın sözleşmesini feshedebilirsek, transfer döneminde sol kanada bir transfer düşünüyorum. Sol kanatta Mustafa genç olduğu için biraz tecrübeli ya da prime'ında (27-30 yaşlarında) bir oyuncu arıyorum. Onun dışında bir transfer planımız yok. Gidecek oyunculara bağlı olarak şekillenecek. İyi giden oyuncu grubunu, taktiğe alışmışken ve soyunda odasında da yüzler gülüyorken dağıtmayı düşünmüyorum. Şampiyonluk yolunda gayet iyi gidiyoruz ve Avrupa'da da yolumuza devam edeceğiz gibi duruyor.

fmplaymaker tarafından düzenlendi
Hizalama

FMPLAYMAKER

• Başkan

Oyun anlayışımıza göre oldukça iyi ilerlediğimizi, arada kayıplarla üzüldüğümüzü görüyorum hocam ama benim anlamadığım mesele; savunma anlayışımız mı yoksa topu kaptırdıktan sonra yersiz yerleşim midir emin olamadığım bir denklem var. Bu kadar pozisyonu vermek, buna rağmen maçı kazanan taraf olmak büyük iş. Zaten bunu kurtaramadığımız maçlarda fişi çekemediğimiz için rakip tamamlamış gibi oldu.

Transferlere gelirsek de bence iyi bir maaş yükünden kurtulmuşuz. Takımın maaş dengesizliğinden kurtulması şart.

• Başkan

Transferleri cok begendim ama Aouar ve Orkun'u birlikte oynatmak bana cok ters iki benzer oyuncu bu durum orta sahayi cok zayiflatiyor olabilir bence. Ligde ve Avrupa'da fena olmayan bir gidisatimiz var gibi 6 gollu maglubiyet buyuk bir fiyasko olsada toparlanmak da bir basaridir. Berke'de kaleyi saglama almak adina iyi bir hamle.

• Konu Sahibi
  • FM İçerik Üreticisi
20 hours ago, Sinyor Selim said:

Oyun anlayışımıza göre oldukça iyi ilerlediğimizi, arada kayıplarla üzüldüğümüzü görüyorum hocam ama benim anlamadığım mesele; savunma anlayışımız mı yoksa topu kaptırdıktan sonra yersiz yerleşim midir emin olamadığım bir denklem var. Bu kadar pozisyonu vermek, buna rağmen maçı kazanan taraf olmak büyük iş. Zaten bunu kurtaramadığımız maçlarda fişi çekemediğimiz için rakip tamamlamış gibi oldu.

Transferlere gelirsek de bence iyi bir maaş yükünden kurtulmuşuz. Takımın maaş dengesizliğinden kurtulması şart.

5 hours ago, Burak said:

Transferleri cok begendim ama Aouar ve Orkun'u birlikte oynatmak bana cok ters iki benzer oyuncu bu durum orta sahayi cok zayiflatiyor olabilir bence. Ligde ve Avrupa'da fena olmayan bir gidisatimiz var gibi 6 gollu maglubiyet buyuk bir fiyasko olsada toparlanmak da bir basaridir. Berke'de kaleyi saglama almak adina iyi bir hamle.

Burak hocamın da dediği gibi Orkun ve Aouar orta sahayı savunma açısından zayıflatıyor. Taktik açıklamasında da değinmiştim. +ları ve -leri var 2 tane teknik oyuncu kullanmanın. Toplu oyunu inanılmaz bir seviyeye çıkartıyor. Ama press gücü düşüyor ve derin blokta 5-4-1 karşılarken merkez çok yumuşak kalıyor. Bu sezon için kadroya çok müdahale etmeyip parayı yeni sezona aktarmayı düşünüyorum. Ayrıca yazılımda da bir söz var: "Çalışıyorsa dokunma". Gelecek sezon için ise bu 2 oyuncuyu kullanmaya devam edersek aklımda bir kurgu var.

FMPLAYMAKER

• Konu Sahibi
  • FM İçerik Üreticisi

Maçlara geçmeden önce, taktik tarafında da anlattığım gibi (Ayrıca Burak ve Selim hocamın da yorumlarda bahsettiği gibi) Orkun-Aouar merkezi çok yumuşak kalıyordu. Bunun için Agbadou'yu orada kullanarak sertlik seviyesini artırarak, aynı zamanda topa sahipken 3'lü formasyona kayan bir sistemimiz vardı. Ancak derin blokta 5-4-1'e döndüğünde takım Orkun-Aouar yine çok zayıf kalıyor. Bunun için taktikte, savunma hattında oyuncu rolleri ve profillerinde değişikliğe gittim. Gelecek sezon için düşündüğüm kurguyu bu sezondan uygulamaya başladım.

PD2X0is.png

Rıdvan'ı bu şekilde denklemden çıkararak savunma karakterli oyuncu sayımızı +1 yapmış bulunuyoruz. Murillo da komple bir bek oyuncusu olduğundan Stoperleşen Bek rolünü de oynayabilecek profile sahip. Bu şekilde 3+2 rest defence daha sağlam şekilde kurgulanmış oldu. Yaratıcılık oranımız düşse de daha dengeli bir oyuncu grubu ve rolleri bulunuyor bu şekilde sahada. Gerideki 5 oyuncumuzun da topa sahipken hücuma çıkmaması ile Aouar-Orkun ikilisinin de rahatça ileriye çıkmasını sağlıyoruz.

Ayrıca top rakipteyken olan sistemimizde de değişikliğe gittik. 4-3-3/4-1-4-1/5-4-1 dizilişlerini maç içerisinde görüyorduk. Yeni taktiğimizde 4-4-2'ye döndük. Mustafa'yı forvet hattına kaydırarak kontra ataklarda tehlikemizi artırdık. Bek oyuncularımızı da Alan Savunan Bek yaparak kompakt bir savunma bloğu oluşturmayı hedefledim. Aşağıda anlatacağım maçların bir kısmından sonra bu taktiği kullanmaya başladım. Yediğimiz gol ve verdiğimiz pozisyon sayısı ciddi oranda düştü. Ancak yaratıcılığımıza olumsuz etkisi oldu bu değişikliklerin. Ama daha güvenli ve daha dengeli taktik olduğu için maçlara daha rahat çıkıyor ve puan kaybı riskini minimuma indiriyoruz.

AVRUPA LIGI MAÇLARI

FtfaJq6.png

Zorlu deplasmandan beraberlikle dönüyoruz. Aldığımız 1 puanla 10. sıraya yükseldik. Son maçlara giderken ilk 8 iddiamızı sürdürüyoruz. İki takımın da savunma oyuncularının yüksek reyting alması dikkat çekti bu maçta. İyi savunma yapan iki takımın maçı oldu.

M9hoMEp.png

Aston Villa ilk 8 için doğrudan rakibimizdi. Onları mağlup ederek diğer takımların da puan kaybetmesini bekledik.

CbsvofU.png

İlk 8'e girmeyi başardık. 6-2'lik felaket haricinde hiç de kötü olmayan bir Avrupa Ligi serüvenimiz oldu. Böylece 2 maç daha az oynayacağız. Kadro genişliğimizin olmadığı yerde bu iyi bir durum.

asiZgpH.png

Son 16 turunda rakibimiz İspanyol ekibi Celta Vigo. Bir başka İspanyol ekibi Real Betis ile kötü anımız vardı grup etabında. Ancak iki takım arasında büyük bir kalite farkı var. Deplasmanda iyi de bir oyunla, rakibimize az pozisyon vererke 1-0'lık galibiyeti alıyoruz ve evimize büyük bir avantaj ile dönüyoruz.

o4mwBzK.png

İçerdeki maçta ise bambaşka bir Beşiktaş gördük. 42 dakikada skoru 4-0'a getirmeyi başardık. Toplam skor 5-0 olunca sadece savunma yaptık. Rakibimizin her ne kadar çektiği şut sayısı çok fazla olsa da, net pozisyonları sadece 2 tane. Onlardan da gol bulamadılar. Daha sonra bir de KK gol atarak toplam skoru 6-0'a getirdiler. İspanyollardan intikamımızı aldık.

LIG MAÇLARI

iwovWUc.png

Ligde iyi oyunumuza devre arasının ardından devam ediyoruz ancak galibiyeti alamıyoruz. Henüz buralarda taktik değişikliğini yapmamıştık. İlk maçta da yenişemediğimiz rakibimizle bu mata da aynı sonucu alıyoruz. Bu puan kayıpları ya da bu kırılgan yapı can sıkmaya başladığı için burada alternatif çözümlere yönelmeye başladım. Bu maç sonrasında farklı roller, talimatlar vs denemye başladım. Ancak bunları yaparken topa sahip olma oyun felsefemizden vazgeçmeden, yalnızca minör değişiklikler gerçekleştirdim.

9S7YA6l.png

Ligin ilk yarısında 5 gol atarak yendiğimiz rakibimize Avrupa maçı dönüşünde 3-1 kaybediyoruz. Galatasaray da bu yenilgimizi iyi değerlendiremese de puanları eşitlemeyi başardılar.

EglZyiP.png

Mükemmel bir oyun. 3 xG. 1-0'dan 3-1'e geri dönüş. %60'a yakın topa sahip olma. Ancak yine rotasyona erken gittiğimiz maçta skor 3-2'ye geliyor ve son dakikalarda işleri zora sokuyoruz.

hkREA6U.png

Yine iyi bir oyun. Rakibe neredeyse hiç fırsat vermiyoruz ama kalemizde o golü yine görüyoruz. Bu sezon rahat galibiyet aldığımız maç sayısı çok az. Bu maçta sol bekte Taylan'ı kullanarak, hem farklı bir profil hem de farklı bir rol ile gerideki 5 oyuncunun son rollerini belirlemeye çalışıyorum.

hExGtjC.png

Alanya deplasmanı ligin zorlu deplasmanlarından. Ancak maç momentum grafiğine baktığımızda rakibimizin üstünlüğü hiçbir zaman sağlıyamadığını görüyoruz. 90+ da gelen golün çok bir önemi olmasa da savunma yine alarm vermeye devam ediyor.

YeYkI6U.png

Bu maç artık yeni taktiğimizin ilk maçı. 4 stoper ve 1 bek (Murillo'nun da gayet iyi savunmacılık özellikleri var.).Tutuculuğumuzu daha üst seviyeye çıkarmak için bu şekilde taktiğin son halini buluyoruz. Ve bunu daha kaliteli kadroya sahip, doğrudan şampiyonluk yarışındaki rakibimize karşı aldığımız galibiyetle destekliyoruz. Ancak burada Okan Buruk'un orta sahadaki tercihlerinin de etkili olabileceğini düşündüm bu sonuçta. Torreira-Kaan-Asprilla 3'lüsü ile maça başladı. Torreira-Kaan kağıt üzerinde savunmacı ikili gibi gözükse de Kaan'ın düşen fizik kondisyonu, Asprilla'nın GF rolü sebebi ile hücumcu bir rol oynaması merkezde bizi güçlendirmiş olabilir ve bu skor yanıltıcı olabilir diye de düşünmedim değil.

X1YS4EC.png

Ama zorlu Trabzon deplasmanına giderken aynı taktik ile maça çıkıyoruz. Burada artık önceki maçtaki skorun tesadüf olmadığını kanıtlıyoruz. Değişen oyuncu rolleri ve deplasmanda olmamız sebebiyle tempoyu yükseltip kontra-atak talimatını da açtım. Bu sayede Mustafa ve Cerny'nin 4-4-2'de ileride karşıladıktan sonra kazanılan toplarla hızlı hücumları ile gol bulmayı hedefledik bu maç özelinde. Stoperde Savic'in de oynadığını düşünürsek bu iyi bir plandı ve tuttu. Ayrıca Onana'nın da 90+5 de yaptığı bireysel hata ile Ali Pağda pas arası yaparak Mustafa'ya skoru 3-1'e getirme fırsatını verdi. Bu maç sonucunda 2. Galatasaray ile puan farkı da 9 olmuş oldu. 2 kritik galibiyet ile şampiyonluk yolunda büyük bir adım attık.

r175HQY.png

Avrupa dönüşü olması sebebiyle yarı-rotasyonlu çıktığımız maçta %75 ile topa sahip olarak oyunu kontrol etmeyi amaçladık. Tempoyu çok da yükseltmeden aktif dinlenerek zayıf rakibimize karşı galibiyeti alıyoruz.

ujgvWrC.png

Yeni taktiğimizi kullanmaya başladıktan sonra savunma anlamında iyi iş çıkarmaya devam ediyoruz. Son 4 maçta yalnızca 1 gol yedik. Şu ana kadar bol gol attığımız maçları rahat kazansak da, fişi çekemediğimiz an galibiyeti tehlikeye atıyorduk. Artık bunu görmüyoruz.

XyEzKqX.png

Bu maçta yine rakibimize ne net fırsat verdik ne de çok fazla şut imkanı. Ancak başta da söylediğim gibi tutuculuğu artırsak da, bu değişiklik yaratıcılığımızı düşürdü. Topa sahip olduğumuz maçta rakip savunamyı açmayı başaramadık ve beraberlik ile yetinmek zorunda kaldık.

KUPA MACLARI

lEd5VUp.png

MFXXNcX.png

Lig etabında mümkün olduğunca rotasyon yaparak ilerledik. Bir önceki gönderide Göztepe'ye karşı 1-0'lık galibiyetimizi görmüştük. 3/3 yaparak gruptan çıkıyoruz.

TÜRKİYE'DE YILIN FUTBOLCUSU

8x6HIk5.png

Aouar 22 maçta 11 gol 11 asist ile yılın futbolcusu seçiliyor. 7.52 ortalama da gayet iyi. Sezon başında bonservissiz olarak kadroya kattığımız oyuncumız ile şampiyonluğa yürüyoruz. Yaşı daha henüz 27. Maaşı da yüksek değil. Umut ediyoruz ki Orkun ile beraber uzun yıllar orta sahamızda forma giyecekler.

FMPLAYMAKER

• Başkan

Cok fantastik denemeler icindeyiz bu hosuma gitti Agbadou'nun dos performansi fena katki saglamamis gibi duruyor Avrupa'da ilk 8'e girip sonrada rakibimiz elememiz cok iyi olmus. Ligde anadolu takimlarina karsi aldigimiz berberlikler bizi umarim uzmez.

• Başkan

Oyunun gerçekçiliğine çok iyi oynuyoruz bana göre. Taktiksel olarak değişimi kabul edip, gelecek sene adına çalışmalarımızı bu sene yapıyor olmamız çok kıymetli. Bunu zaten kullandığımız ilk maçta göstermiş olmamız, rakibe tanıdığımız alanları kısmış olmamız çok değerli bir bilgi olarak cebimizde kalacak. Mevcut kadro ile alabileceğimiz maksimum seviyeleri görebileceğimize inanıyorum.

• Konu Sahibi
  • FM İçerik Üreticisi

Sezona kaldığımız yerden devam ediyoruz.

7FZoqvh.png

Kasımpaşa deplasmanında oyun üstünlüğüne sahiptik. Hem bireysel hem de takım olarak daha iyi performans sergiledik. 2. Galatasaray ile olan 10 puanlık farkı sürdürdük. Ligdeki gidişatımız şu an için gayet iyi.

Wdyq0yw.png

Avrupa Ligi Çeyrek Final'de Nottingham deplasmanında 1-0'lık mağlubiyet alıyoruz. Rakibimiz az da olsa avantaja sahip skor olarak. Ancak döndüremeyeceğimiz bir tur değil. Oyun tarafından bakarsak sahada yoktuk resmen. Varlık gösteremedik. Belki de bu sezon en kötü oyununumuzdu. Fiziksel olarak çok zayıf kaldık.

0ujoDoL.png

Avrupa deplasmanı dönüşü Ziraat Kupası'nda Galatasaray deplasmanı. Daha kötüsü olamazdı heralde. Takım yorgun olduğu için taktikte baskı yoğunluğunu düşürüp, daha çok kontraya yönelik bir taktik ile çıktım. Maçı iyi götürsek de 90+3'de yediğimiz gol ile mağlubiyeti aldık ve kupadan elendik. Çok yoğun ve zorlu fikstürde ancak bu kadar dayanabildik.

dQbzxtz.png

Bir bir eleniyoruz turnuvalardan. Dengeli geçen bir maç. Özellikle 2. yarıda gayet iyi bir oyun. Ancak toplam skoru eşitlemeyi bile başaramadık. 3 gün ara ile 2 deplasman maçının ardından 4 gün sonra yine aynı rakiple zorlu bir maaç çıktık ve elendik. Hedefimiz diğer sezonlarda çok daha iyi performans göstermek bu iki kulvar için.

hfMwDvx.png

Üst üste 4. zorlu maç. Maalesef burada da bir yenilgi. 10 gün içerisinde 4 maçta çok kötü sonuçlar aldık. Kadro kalitesi ve derinliğinin yetersizliğinin yanı sıra, fikstür şansızlığı da var. Ligde puan farkı 7 düştü bu maç ile birlikte.

BzXWAWd.png

Şampiyonluğumuzu ilan ettiğimiz maç. 3 hafta kala ligi lider bitirip şampiyon oluyoruz. Ligde şu ana kadar da iyi gidişatımız vardı diğer 2 kulvarın aksine. Sonucu da iyi oldu.

VLCnfCc.png

9s7u7sj.png

auDqHMI.png

Şampiyonluğu ilan ettiğimiz maçtan sonra oynadığımız maçlar da bu şekilde. Detaya girmek istemedim çünkü yer yer taktik denemeleri, rotasyonlar vs vardı.

AFRICAN AWARD WINNER

K5wzQ1m.png

Aouar, Afrika Yılın Futbolcusu ödülünde 2. sırada yer aldı. Yılın orta sahasında ise 1. oldu. Muhteşem bir sezon geçirdi bizimle birlikte. Ayrıca Türkiye'de yılın futbolcusu ödülünü de almıştı. Bonservissiz ve yüksek sayılmayacak bir maaşa kadromuza katmıştık kendisini. Fiyat/performans açısından üst seviye bir transfer.

KADRO

PqVoEOK.png

Kadromuzun gol/asist katkıları ve ortalama puanları bu şekilde. Cerny F9 rolünde gayet iyi performans sergiledi. Orkun ve Aouar ,merkezdeki iki oyuncumuz, gol ve asist için çift haneyi gördüler. Bajraktarevic de 13 asist ile gayet iyi bir kanat performansı sergiledi. Bilal ise sonradan oyuna girmesiyle iyi gol katkısı verdi. Onu ligde olabildiğince az kullanmaya çalıştım. Çünkü oynadığı maç sayısına bağlı opsiyon devreye girecekti. Bunlar dışında skor yükünün tek bir kişiye ya da birkaç kişiye yıkılmadığını, takım olarak katkının yüksek olduğunu görüntülüyoruz. Bu çok iyi durum bizim açımızdan.

cPN0eIn.png

Ligde ise son puan durumu bu şekilde. Kayseri, Antalya ve Kasımpaşa küme düştü.

Galatasaray ile 1.lik mücadelesi verdik sayılır. 2. tamamladılar.

Lige kötü başlayan ama sonradan toparlanan Fenerbahçe ise 3. olara Avrupa ligine gitmeye hak kazandı.

Dördüncü ise Göztepe oldu ve Konferans ligine katılacaklar.

Başakşehir, Samsun ve Trabzonspor ise beklentimin altında kalan takımlar oldular. Bunlar dışında ise tek sürpriz Karagümrük'ün düşmemesi oldu.

Şimdi ise sırada yeni sezona hazırlık ve transfer dönemi var. Kiradan dönecek çok sayıda oyuncu mevcut. Yollarımızı çok fazla isimle ayırmayı düşünüyorum. Önceki kariyerlerimde kullandığım oyuncuları tekrar transfer etmeyi düşünmüyorum çok zorda kalmadığım müddetçe, kariyerin daha fazla zorlaşması için. Bazı isimler ile de yollarımızı ayırırken zorlanacağız gibi duruyor. Gelen teklifleri reddedenler oldu şu ana kadar. Maaş probleminden dolayı. Düzgün bir kadro mühendisliği yapmamız da şart. Bu sezonki gibi problemler yaşamak istemiyorsak. Diğer sezon için hedefimiz ligde ve kupada şampiyonluk, CL'de ise minimum son 16'ya kalabilmek.

FMPLAYMAKER

• Başkan

Zorlu bir takvime denk gelip, Avrupa macerasını sonlandırmışız. Bunun üstüne kupadan elenmek, derbilerde kötü mücadele etmemizi de etkilemiş. Genel olarak baktığında oyuncuları ikna edip, kendimize ve sistemimize inandırmış olmamız çok kıymetli. Şampiyonluk için tebrik ederim. Gelecek sene daha temiz, her açıdan ipleri elimize aldığımız bir denklem olur inşallah.

• Konu Sahibi
  • FM İçerik Üreticisi
On 5/23/2026 at 12:56 AM, Burak said:

Arka arkaya zorlu fikstur gelmis Avrupa'da Nottingham zorlu eslesme iyi oynamisiz ama olmamis. Lig sampiyonlugu icin tebrikler 💯

On 5/23/2026 at 10:48 AM, Sinyor Selim said:

Zorlu bir takvime denk gelip, Avrupa macerasını sonlandırmışız. Bunun üstüne kupadan elenmek, derbilerde kötü mücadele etmemizi de etkilemiş. Genel olarak baktığında oyuncuları ikna edip, kendimize ve sistemimize inandırmış olmamız çok kıymetli. Şampiyonluk için tebrik ederim. Gelecek sene daha temiz, her açıdan ipleri elimize aldığımız bir denklem olur inşallah.

Tebrikleriniz için teşekkür ederim öncelikle. Zorlu fikstür bizi çokk zorladı sizin de dediğiniz gibi. İlk sezonda az para harcayıp, aynı zamanda da sportif başarıyı koruyarak ilerlemek istedim. Avrupa Ligi'nde çeyrek final hiç de fena olmayan bir sonuç. Lig şampiyonluğu zaten bekledğimiz bir şeydi.

Selim Hocam'ın dediği gibi oyuncuları sisteme inandırmak önemliydi. Çünkü Bu sene kadro yapısına uygun taktikle oynayıp, belki bir tur daha fazla ilerlerdik Avrupa'da. Ama bundan feragat edip, hem sonraki senelerin altyapısını kurmuş olduk, hem de ligde şampiyonluğumuzu almış olduk.

Şu anda transfer dönemindeyiz. İlk amaç maaş yükünü azaltmak. Çok fazla oyuncu değişimi yaşayacağız. Özellikle savunma bölgesinde ve genel olarak kadro derinliğinde. İlerideki 5 oyuncuda Cerny yerine Semih dışında ilk 11'de değişim düşünmüyorum şimdilik. Genç oyunculara öncelik vereceğim. Mustafa, Semih ve Ali Pağda gibi isimleri geliştirmek birincil önceliğimiz.

FMPLAYMAKER

Şampiyonluk için tebrik ederim. Gençleri takımın içine entegre edip verimli sonuçlar almamız oldukça güzel bir detay. Özellikle Ali Pağda denemesi ilginç ve güzel olmuş. Yeni sezonda aramızdan ayrılacak ve aramıza katılacakları bekleyeceğim. Gençliğin rüzgarıyla beraber Avrupa'da daha üst turları görebileceğimize inanıyorum.

• Konu Sahibi
  • FM İçerik Üreticisi

Öncelikle herkesin bayramı mübarek olsun. Hayırlı bayramlar.

KADRO

GI4Ls74.png

Kadromuzun son hali bu şekilde. Sezona böyle başladık. Resimde gözükmeyen Djalo da U19'da bulunuyor. Onu alt takıma gönderdim çünkü transfer dönemi kapandıktan sonra satışını gerçekleştirdik. O yüzden oynatmayacağım.

Kiradan dönen oyuncular ile yollarımızı ayırmakta zorlandık. Yüksek maaş talepleri ve daha alt seviye kulüplerden gelen teklifler nedeni ile biz kulüpler ile anlaşsak da kendileri gitmeyi tercih etmediler. Muçi ve Mario bunlardan ikisi. En yüksek maaşa sahip olan oyuncular kiradan dönenler arasında. Onları takımda tutmayı hiç düşünmedim. Satamayınca maaşlarını ödeyen kulüplere kiraladım. Az da olsa kiralama ücreti ve %90 maaş ödemesi ile ikisini de gönderdik. Ayrıca, Oh ve Olaitan da takımdan gitmek istemedi. Bu yüzden onları da kiralık gönderdim. Can'ı da isteyen çıkmadı gönderebilirsim onu da maaşı karşılığı kiralık göndermeyi düşünüyorum.

Geçen sezon belirli süreden sonra kullandığımız taktik ile devam edeceğiz bu sezon. Transfer planlamasını da ona göre yaptım. Bu transfer döneminde amacım kadro kalitesini yükseltmek değil, kadro kalitesini korurken hem kadro genişliğini artırmak yani rotasyonu güçlendirmek hem de maaş yükünü aşağıya çekmek oldu.

GELEN OYUNCULAR

Facundo Gonzalez: Ayağı gayet iyi stoper. ACB rolünde kullanacağımız bir oyuncu. Kendisini rotasyonda düşünüyorum. 1M gibi bir maaşı var. Bonservissiz transfer ettik.

Sergi Dominguez: Hem genç hem de çok kaliteli bir stoper. Hem sağ bekte IFB hem de stoperde ACB oynayabiliyor. Ana planımız onu ACB olarak kullanmak. Ayağı, fiziksel kalitesi ve stoperlik özellikleri de gayet iyi. Ayrıca henüz 21 yaşında ve büyük potansiyeli var. Hem ilk 11 seviyesinde hem de gelecek de çok daha iyi bir oyuncu olabilecek seviyede. 10M'nun altında bir bonservis ödedik. Stoperlerden gelen bonservisin çok daha küçük bir bölümünü kendisi için ayırdık.

Ahmetcan Kaplan: Yerli olması sebebi ile transferi çok önemliydi. Profili de gayet iyi. İlk başta rotasyon için düşünmüştüm. Yasin'i as CB oynatıp gelişmesini sağlayacak, kritik maçlarda ise Ahmetcan ile oynayacaktım. Ancak Yasin, iyi performans göstermedi orada. Profili de istediğim seviyeye ulaşmadı. Ocak ayında bonservisi bize geçince onu da kiralık olarak gelişebileceği bir takıma göndermeyi düşünüyorum. Ahmetcan ise bu sırada bizim as sol stoperimiz oldu.

Anel Ahmedhodzic: Hem stoperde hem de sağ bekte oynayabiliyor. IFB rolü ile kullanacağız ve topa sahipken geride bir 3'lü kuracağız. Hızlı, hava hakimiyeti var ve ayağı da iyi. Stoperlik özellikleri de gayet yeterli. Bu yüzden kendisini as stoper için değil de sağ stoperde IFB rolünde kullanmak üzere transfer ettik.

Yunus Emre Konak: Yurt dışında forma giyen genç orta saha oyuncumuz. Kendisini kiralık olarak opsiyonel satın alma opsiyonu ile takıma kattık. Orta DOS rolünde rotasyonda düşnüyorum kendisini. Rotasyon için biçilmiş kaftan. Kulübü ile de oynama süresinde bu şekilde anlaştık.

Yirenkyi: Tam olarak aradığım DOS özelliklerine sahip. Hızlı, güçlü, sert, ayağı iyi. Teknik, fiziksel ve zihinsel olarak da komple iyi bir profile sahip. Çok uygun fiyata ve maaşa transfer ettik kendisini. 6 ve 8 numarada da oynayabiliyor. Sertlik seviyesi yüksek maçlarda, Aouar'ı kesip Yirenkyi'yi CM'de Merkez Oyun Kurucu rolünde oynatıp Yunus'u DOS'da kullandım. Böylece hem teknik seviyeyi çok az indirip hem de serliği artırmış olduk. Özellikle büyük maçlarda bu bizim için avantaj. Ayrıca ileride diziliş değiştirmek istersek de birden fazla mevki ve rolde oynaması da büyük avanjaj sağlayacak.

Can Bozdoğan: 0 diyebileceğimiz bir bonservise kadromuza kattık eski oyuncumuzu. Yaşı hala genç. Orkun'un yedeği olarak transfer ettik.

Gonçalo Borges: Bonservissiz olarak takıma katıldı. Sol kanatta Mustafa'nın yedeği olarak kullanacağımız 23-24 yaşındaki oyuncunun rolündeki öne çıkan (15+) özellikleri Hız, Hızlanma, Dribling, Teknik ve Özel yetenek. Sonradan oyuna girdiği maçlarda ya da Mustafa'nın performansını beğenmediğimiz durumda hem roasyon hem ilk 11 olarak kullanabileceğimiz bir oyuncu. Mustafa ile direkt 11 için yarışacak profile sahip.

Lillian Egloff: Ana mevkisi OOS olmasına rağmen ileri hattın her mevkisinde oynayabiliyor. Semih'i DLF olarak kullanacağız ancak Egloff'u F9 rolünde Semih'in yedeği olarak oynatacağım. Kiralık olarak kadromuza kattık. Bu sene Semih'in gelişimini kesmemek için oraya direkt 11 oyuncusu transfer etmek istemedim. Semih'in durumuna göre de seneye bu bölgeye transfere tekrar bakacağız.

Genel olarak transferlerimize baktığımızda stoper, sağ bek ve 6 numara haricinde direkt 11 transferi yapmadık. Kadro genişliği ve genç bir oyuncu grubu oluşturduk. Yaş ortalamamızı iyi seviyeye çektik (23). Oyuncuların tamamı iyi potansiyeli olan oyuncular.

aCSnAxR.png

65M seviyelerinden Djalo'nun maaşını düşünce de 35.5M'a kadar bir düşüş sağladık. Yıllık bazda 30M aşağıya indirdik ödenen maaş seviyesini. Bunu yaparken hem genç oyuncuları uygun bonservisle takıma kazandırdık hem de kulübün finansal yükünü iyice azaltmış olduk.

FİKSTÜR

K26xEnn.png

Lige çok kötü bir başlangıç yaptık. Hiç beklemediğimiz bir beraberlik ile biten ilk maçın ardından, 3. maçta gelen yenilgi bizi şoka uğrattı. Ancak daha sonra oynadığımız 4 lig ve 2 şampiyonlar ligi maçını 5G 1M ile tamamladık. Deplasmanda Brighton yenilgisi kabul edilebilir bir sonuç CL için. Sonraki maçta ise Bilbao'yu deplasmanda yenerek ilk puanlarımızı UCL'de almış olduk.

Ligde ise bu kötü performansa rağman liderle aramızda 3 puan fark bulunuyordu bu durumda. Oyun olarak topa sahip olma seviyemiz yüksek. Henüz takım uyumu tam oturmadığından az gol atsak da galibiyet alışkanlığı edinmeye başladık. Genç bir takımımız var. Bu kötü bşalangıç ile birlikte erken kırılmamak önemliydi.

Ligde hedefimiz yine şampiyonluk. Bu kez Ziraat'i de almayı hedefliyoruz. UCL'de ise ilk 24'e girebilirmek ilk hedefimiz. İlk 8 seviyesi şu an için imkansıza yakın. Ancak 9-24 aralığında orta sıralarda bitirmek gerçekçi hedef.

4RznOF0.png

Güzel bir Ekim ayı geçirsek de Kasım ayında çok kötü performans sergiledik. Ligde tüm maçlarımızı kazandık Ekim ayında. Tek mağlubiyet UCL'de Liverpool'a karşı beklediğimiz bir galibiyet. Kasım'da ise Lyon'u deplasmanda yenerek iyi bir galibiyet aldık. Shakhtar ile ise içeride beraerliği aldık. UCL'de toplamda 7 puanımız var. Kalan 3 maçta minimum 3 puan ile ilk 24'e kalırız diye düşünüyorum.

Ligde ise liderle aramızda puan farkı açılmış durumda. Üst üste 2 hafta aldığımız 2 mağlubiyet bir dezavantaj yarattı. Geçen sezonun ortasından itibaren kullandığımız taktikte yaratıcılığımızın düşebileceğini öngörmüştük. Geçiş savunması öncelikli taktiğimiz, geçişi her ne kadar iyi savunsa da savunmaya tamamen yerleşince takım olarak iyi savunamıyoruz. İlk sezonun başından beri yaşadığımız durumu henüz çözebilmiş değiliz. Topa sahipken 3-2-5 kullanıyorduk ve buna göre planlamamızı yaptık. İlerleyen haftalarda da taktiğimizi inceleyeceğiz. Büyük maçlarda bu taktik her ne kadar iyi çalışsa da üstün olduğumuz rakiplere karşı yaratıcılığımızı kısıtladığı için gol bulamıyoruz. Az gol atınca da yediğmiz bir gol bile puan kaybına yol açabiliyor. Bunun için sezonun 2. yarısı ya da gelecek sezonda 2 farklı taktik kullanmak için planlama yapacağım. Büyük maçlarda daha dengeli, topa sahipken 3-2-5, top rakipteyken 4-4-2 mid-block savunması ile oynamayı, daha zayıf rakiplere karşı ise 2-3-5 ya da 3-1-6 ile daha hücum futboluna yatkın düzen ile hem ileride daha kalabalık hem de 1. bölge savunmasını yapamadığımız için karş press ile topu kısa sürede rakip sahada kazanmayı amaçlayan bir taktik ile oynamayı planlarımız arasına aldım. Bunları sezonun ilerleyen zamanlarında ara ara test edebiliriz. Ayrıca mevcut taktiğimiz takım kimyası ve genç oyuncuların da gelişmesi ile düzgün çalışmaya başlarsa çalışan düzeni değiştirmeyebiliriz. Burada asıl önemli olan, tek bir taktiğe bağlı kalmayı hedefleyip yüksek paralar harcayarak o oyunun gerektirdiği profiller transfer etmeyi hedeflemememiz.

MfKdj0o.png

Aralık ayında zorlu fikstürümüz vardı. Ligde lider Galatasaray'a karşı ağır bir yenilgi aldık. Onun dışında skorlar kabul edilebilir. Diğer 4 maçta gol yemedik. İyi oyun ve skorlar aldık. Şampiyonlar liginde ise ilk 24'e kalma ihtimalimiz ise şu anki puan durumu ile %90 civarlarında. Sıradaki rakiplerimiz Bayern Münich ve Benfica. Bayern'den puan bile alabileceğimizi düşünmüyorum. Benfica maçından ise alacağımız 1 puan ile ilk 24'ü garantileriz.

Ligde ise Galatasaray bizi her ne kadar ağır bir mağlubiyete uğratsa da eşit puandayız şu anda. Şampiyonluk yolunda bir sıkıntı görmüyorum.

Şu ana kadar ki gözlemlerime göre Şampiyonlar Ligi takımımızı fazlası ile zorladı. Burada gidebildiğimiz yere kadar gidebilmeyi hedefliyoruz. Play-off'ta kimle eşleşirsek eşleşelim geçebileceğimizi düşünüyorum. Çünkü büyük takımların neredeyse tamamı ilk 8'e girecek gibi. Diğer takımlara karşı ise lig etabında sergilediğmiz performans ise gayet iyi. Son 16'ya kalabileceğimizi öngörüyorum. Ligde ise şampiynluk için en büyük aday yine biziz. Ziraat Kupası ve Süper Kupa'da ise hedef her zaman ki gibi kupayı kaldırmak. Ancak tek maçlı eleme sistemlerinde o gün ki maç performansı belirleyici olacak.

FMPLAYMAKER

• Başkan

Kadro planlamasıyla beraber takımın mali durumunu iyice iyileştirip, geleceğe yönelik bir planlama içerisine dahil etmişiz. Takımdaki uyum süreci, taktiğe adapte olması uzun vadeli bir süreç isteyeceği apaçık belliydi hocam. Ana parçaların değişmesi, oyuncu arasında uyum süreçlerin uzamasıyla ligde bunu net hissetmişiz. Büyük maçlarda oyuncuları ikna edebilmek, maça hazırlamak daha basitleşirken küçük takımlarda tam tersine sebep oluyor. Gereksiz puan kayıplarına rağmen oldukça iyi toparlamışız ama. Ligi bırakmadan, Avrupa'da ısıran takım olma başarısıyla rahat nefes almışız ki; bu motivasyon ve uyum olarak işimizi en kolaylaştıracak etken bana göre.

Savunma olarak oldukça başarılı bir çizgi çekmişiz. Bana göre bu Avrupa'da başarının en temel hareketi. Buradan bize maçlar kazanabileceğimizi, üst tura çıkma konusunda rahat olabileceğimizi düşünüyorum. Transferlerde oyuncuları ne amaçla, nasıl düşündüğünü yazmışsın ama ortalama pozisyonlarına dahil olmuş kadronun nasıl kullandığını görebilsek daha iyi olacaktı sanki. Özellikle takımdaki bu kadar genç isme ağabeylik görevinin kimin üstlendiğini, nasıl bir yol haritası çizdiğini merak ettim açıkçası. Neyse artık düzen değişimini artık başlattık. Bundan sonra daha iyi olacağını ve sancısının hafifleteceğini göreceğiz.

• Konu Sahibi
  • FM İçerik Üreticisi
9 hours ago, Burak said:

Hocam bu arada yeni oyuncularimizin profillerini gorebilmeyi isterim mumkunse merak ettim 🫣

Hocam sezonun 2. yarısının ortasındayım. Minimal artışlar olabilir transfer ettiğim zamana göre.

H4lNH83.png

NXD6YWt.png

h8E8cgs.png

QhcLG1F.png

6qbmqvp.png

utWsz7F.png

AQtP3q8.png

DLySeJI.png

U8HMg3k.png

İlk sezon da Bajraktarevic (kiralık), Berke(kiralık) ve Aouar'ı(bedelsiz) transfer etmiştim onların da son halini atıyorum. Bajraktarevic ve Berke'yi alacağım opsiyonla sezon sonu.

HO9jPbc.png

yG3wvF1.png

sKwg0kz.png

FMPLAYMAKER

Yorum yapmak için bir hesap oluştur veya oturum aç

Şu An Buradasınız 0

• Bu sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı yok.

Account

Navigasyon

Arama

Arama

Tarayıcı anlık bildirimlerini yönet

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.