Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

theFMU

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

theFMU Premium

DESTEKÇİ OL
%100 Reklamsız
Erken Erişim
Renkli İsim
2x/3x Çekiliş Hakkı
WhatsApp Grubu
Loca Rozeti

Trabzonspor | Gölgelerin Fırtınası - 7. Sezon

Öne Çıkan Yanıtlar

• Başkan
Amblem

7GSvNBU.png

Stadyum | Papara Park

165cf6f8a93d4eb4bfb304f315763d77.jpg

Kadromuz | 2025/2026 Kadromuz
fSmLhxw.png
Tarihçemiz

Trabzonspor, 1967’de Trabzon’daki birkaç amatör kulübün birleşmesiyle kuruldu ve kısa sürede Anadolu’dan çıkıp Türkiye futbolunun dengelerini değiştiren ilk büyük kulüp oldu. Bordo-mavi kimliği, yerel oyunculara dayanan güçlü yapısı ve mücadele karakteri sayesinde 1970’lerin ortasından itibaren ülke futboluna damga vurdu. 1975–1984 arasında elde edilen altı lig şampiyonluğu, Türkiye Kupaları ve Süper Kupalar, Trabzonspor’u yalnızca sportif olarak değil, kültürel anlamda da bir ekole dönüştürdü. Bu başarıların temelinde çoğunluğu Trabzonlu oyunculardan oluşan omurga, disiplinli futbol anlayışı ve şehirle takım arasındaki sıkı bağ bulunuyordu. 1990’lar ve 2000’ler boyunca takım zirve yarışından kopmadı ve birçok kupa kazansa da lig şampiyonluğu yeniden gelmedi; buna rağmen Trabzonspor, İstanbul dışındaki en güçlü futbol markası olarak konumunu korudu. 2010-11 sezonu kulüp için tartışmalarla dolu bir dönüm noktası olurken, sonraki yıllarda yapılan yeniden yapılanma özellikle Abdullah Avcı döneminde karşılığını buldu ve Trabzonspor 2021-22 sezonunda 38 yıl aradan sonra tekrar şampiyonluğa ulaştı. Bugün kulüp, altyapı geleneği, taraftar kültürü ve ülke futbolundaki ayrıcalıklı konumuyla Türkiye’nin en köklü ve etkisi en büyük takımlarından biri olarak kabul edilir.

Menajerimiz | Yavuz Selim Atalay

xTtvm6o.png

Yavuz Selim Atalay, 30 yaşında, modern futbolun yeni nesil teknik adam profilini temsil eden hayali bir teknik direktördür. Futbolculuk kariyeri parlak olmayan, amatör liglerde kısa süre top koşturmuş Atalay, oyun bilgisi ve analitik bakış açısıyla sahada yapamadığını kulübe taşımayı başarmıştır. Oyunculuk döneminde dahi saha içi liderliği ve taktiksel merakıyla dikkat çeken Atalay, profesyonel futbolda ilerleyemeyeceğini anladığı noktada tüm enerjisini antrenörlüğe yöneltmiştir.

Genç yaşta başladığı antrenörlük yolculuğunda ilk adımı yerel kulüplerin altyapılarında atmış, burada disiplinli çalışma tarzı, modern antrenman metodlarını hızlı uyarlama becerisi ve genç oyuncularla kurduğu güven ilişkisi sayesinde kısa sürede isim yapmıştır. Henüz 25 yaşındayken çalıştırdığı genç takım, bölgesel turnuvalarda gösterdiği başarılarla dikkat çekmiş ve onu Trabzonspor’un radarına sokmuştur.

Trabzonspor’un altyapı ekibine katılması Yavuz Selim Atalay için dönüm noktası olmuştur. 29-30 yaşına kadar kulübün çeşitli yaş kategorilerinde çalışan Atalay, özellikle oyuncu gelişimine yönelik detaylı analizleri, maç hazırlığındaki disiplinli çalışma kültürü ve taktik esnekliği ile camia içinde hızla saygı kazandı. Oyuncuların potansiyelini erken fark edip doğru pozisyonlandırması, Trabzonspor yönetiminin dikkatinden kaçmadı.

Henüz 30 yaşında olmasına rağmen, kulüp içindeki yükselişi olağanüstü hızlı gerçekleşti. Art arda gelen genç takım başarıları ve A takım teknik ekibine sunduğu yaratıcı çözüm önerileri ona kariyerinin en büyük fırsatını getirdi. Trabzonspor yönetimi, uzun vadeli bir proje yürütmek adına cesur bir karar alarak Yavuz Selim Atalay’ı A takım teknik direktörlüğüne getirdi.

Atalay, genç yaşı, modern futbol anlayışı ve Trabzonspor kültürüne hâkimiyetiyle kulübü yeniden yapılandırma görevine soyunan, yerelden doğup zirveye yürümek isteyen bir teknik adamdır. Bu hikâye onun, sınırlı futbolculuk geçmişine rağmen çalışan, üreten ve doğru zamanda doğru yerde kendini gösteren bir teknik adam olarak ortaya çıkışının özetidir.

6d538d11ecfced46f459ee300b5e80ec_fmubeya

Football Manager Türkiye Topluluğu

• Yanıt 136
  • Görüntülenme 3,2k
  • Oluşturulma
  • Son Yanıt

Bu Konudaki En İyi Üyeler

En Popüler Gönderiler

• Sinyor Selim
    Sinyor Selim

Bomboş yorumları ve alakasız çıkışlarıyla kariyerime renk katan @hardworkingo kardeşim ve diğer takipçi dostlarıma da teşekkür ederim. Forum da açmış olduğum bir Trabzonspor kariyerine uzun zaman sonr

• abikotusunuz
    abikotusunuz

Enteresan bir seçim. Başarılar.

• başarılar hocam.türksportal gözümde tütüyor hala :)

başarılar hocam.türksportal gözümde tütüyor hala :)

Beklenmedik adamdan beklenmedik kariyer classic_laugh Başarılar hocam, bol şans.

Başarılar sinyor. Takipteyiz.

The İmpossible Dream, Made Possible

Sir Alex Ferguson...

• Konu Sahibi
  • Başkan

Desteğiniz için teşekkür ederim.

On 02/12/2025 at 01:21, Burak dedi ki:

Ilk tas gelmis basarilariniz daim olsun hocam

On 02/12/2025 at 01:27, wladcas dedi ki:

Yine, yeni, yeniden hayırlı olsun

17 saat önce, abikotusunuz dedi ki:

Enteresan bir seçim. Başarılar.

8 saat önce, egebartu dedi ki:

başarılar hocam.türksportal gözümde tütüyor hala :)

6 saat önce, Mert dedi ki:

Beklenmedik adamdan beklenmedik kariyer classic_laugh Başarılar hocam, bol şans.

6 saat önce, Kaan Torun dedi ki:

Başarılar sinyor. Takipteyiz.

Bu kariyere şaşırdığınıza eminim. Başkası açması adına bekledim ama beklenen olmadı. Ben de adet bozulmasın, millet şaşırmasın denilerek gerekeni yaptım. Trabzonspor ile vurdulu kırdılı değil, coşku ve disiplinle iyi bir takım seyredeceğimize eminim.

Hazırlık Kampı | Maç Takvimi ve Planlama

Hazırlık Kampımız
Sözleşme imzaladığım gibi hemen maç takvimine baktım. Takımlar arasındaki farklılık ve takım uyumun kötüleşmesinden ötürü daha derli ve bize yakın olan takımları tercih etmeye özen gösterdim. Bu sene takımın genç ve daha yeni kurulmasından ötürü biraz daha seçici olmaya özen gösterdim. Bu planlama sayesinde az dahi olsa bir gelir kapısı açmış olmam da takıma ekstra bir artı yazdığını düşünüyorum.

Sezonu Beşiktaş gibi güçlü bir rakibe karşı açıyor olmamız bizim adımıza büyük bir artı yazacağını düşünüyorum. Rakiplerimizden biri olması bir tarafa hem takımı hem de tribünü çekebileceğimiz bir maç olacak. Burada olumlu bir sonuç çıkarmamız durumunda rahat bir nefes alabileceğimizi düşünüyorum. Tabii bu süreçte oyuncu gruplarını sürekli değiştireceğimi, farklı ilk 11'ler sunacağımı da düşünmeniz gerekiyor. Geniş kadrom var gibi gözükse de genç oyuncu sayımız oldukça fazla. Bu gençlerin hepsine şans vereceğiz inşallah.

Sezon öncesindeki tüm çalışmalarımız, sadece saha içerisinde olmadı. Takımın başına geçmemle beraber bazı departmanları profesyonelleştirme çabalarına girdim. Başkanım ile görüşmemiz, takımın geleceğini koruma altına alma çabamızdan oluştu. Takımın yönetim ile saha kenarı arasında futbol direktörü getirmeye karar verdik. Profesyonel bir isim olmasıyla beraber gözlem ağının geniş olmasına dikkat ettiğimiz bir süreç yaşadık. Bu süreç sonrası Kuzey Avrupa bölgesine hakim, orada görev almış Jimmi Nagel Jacobsen ile anlaştık. Kendisi Belçika, Danimarka, Almanya, Hollanda, Norveç ve İsveç olmak üzere tam bilgi sahibi olması, bizim transfer politikamıza uygun olduğunu gösteriyor. Burada uzun süre sonra yatırım yapacağımızı şimdiden belirtebilirim. Bu hamle sonrası Baş Gözlemci olarak Joao Luis Afonso ile sözleşme imzaladık. Doğru bir futbol direktörü bize ne katacağını bildiğimizden, işin ehli bir gözlemci şefi neler yapacağını da biliyoruz. Kendisi birçok ülkeye bilgi sahibi olması bir tarafa geçmişte Porto, Antalyaspor, Paris SG ve Al-Nassr takımlarında gözlemci şefi olarak çalışmış olması da bu tercihte etki ettiğini belirtmek isterim. Ekibimizin ise geri kalanı ise bazı görevlendirmelerden ötürü tercih edilerek takıma getirildi. Serhat Pekmezci önderliğinde TR taraması verildi. Roberto Crausaz önderliğinde Güney Amerika taranırken, Luis Valls ile de Afrika kıtasının temeli atılıyor. Transfer konusunda tercihlerimiz, analizlerimiz ve en önemlisi pahalı tercihlerden değil, iyice oturmuş zemin sayesinde olacağını belirtmek isterim. Bunu da birkaç sene sonrasında daha verimli hale getireceğiz.

Takım DinamikleriTakım kaptanlarını yanıma çağırıp, takım hakkında detaylı bilgi almak istedim. Takımın yeni kurulması, genç isimlerin çok olması sebebiyle uyum konusunda sorun yaşadığımızı, bunun için ek çaba vermemiz gerektiğini net olarak görmüş oldum. Bu durum adına antrenmanlarda buna ek tedbir alacağımı, takımın ise şehre daha hızlı adapte olması adına çabalarımız olacağını belirtmem gerekir. Özellikle bütünleşme tarafında taraftarlarımızla hareket etmemiz, gerektiğinde onlarla buluşma ayarlama, taraftara açık antrenmanlarla beraber verimli bir yapı inşa edeceğimizi düşünüyorum.

Genç oyuncularımız as takıma çıktı ve burada süre bulmalarını çok isterim ama bazı durumlarda u19 takımıyla oynamalarına izin vermem gerekebilir. Geniş kadrom ne kadar olduğunu görsem de bazı isimlerin satılabilmesi adına oynamaları ve süre almaları lazım. Özellikle maaş dengesizliğine son vereceğimiz bir dönem olacak. Bu takımın verimli olabilmesi adına makas darlığı oluşması gerektiğini, oyuncular arasında net bir fark oluşmaması lazım. En azından mali durumu kurtarabilene kadar buna devam etmemiz gerekecek.

OFrsURw.pngTakım içerisindeki tecrübeli isimlerden doğru şekilde faydalanmam lazım. Bu sebepten as takıma dahil ettiğim bir çok genç futbolcumuz var. Hem antrenmanlarla geliştirmeyi hem de tecrübeli isimlerin özel olarak eğitmesini istediğim bir şablon oluşturdum. Bu veriler sayesinde bu isimlere etki edeceğimizi düşünüyorum. Gelecek sezondan itibaren bu duruma da ağırlık vereceğiz zaten. Tecrübeli isim sayımız fazla olmadan, zihinsel olarak ayakta duran her isimden faydalanacağız.

Trabzonspor kimliğini inşa ederken seçici olabilmemiz gerekiyor. Bu sene bu tarz mentorluktan faydalı olan isimleri de seçmiş olacağız. Burada başarısız olan, tecrübeye karşı duran kim varsa süresini de etki edecek. Disiplin tarzında ayakta durabilmemiz, oyuncularımızı ikna edebilmemiz lazım. Bu sebepten bireysel performans, antrenman puanları ve mentorluk tarafındaki gelişimlerine de dikkat edeceğiz.

Akademi tarafına yatırım kısmına da şu tarz bir ekleme yapmak istiyorum. Belirli yaşa kadar profesyonel maça çıkartamadığımız isimler için de doğru kiralama formüllerine yer vereceğiz. Süre alabileceği, aktif olarak oynatacağı her takıma karşı adım atacağız. Gerektiğinde ise maaş almayıp, gelişmeleri için çaba göstereceğiz. Bu şekilde dışarıdan aldığımız yetenekleri de buna göre hareket ettireceğiz. Uzun lafın kısası; Türk futboluna devrim yaratacağız...

Hazırlık kampı dozunda rakiplerle geçecek, takım uyumu kötü gözüküyor bir an önce herkesi birbirine kaynaştırıp toplamamız lazım moralleri.

Takım birbirini bıçaklayacak düzeyde. Fatih Terim büyüsünden lazım.

G7BB25EW4AAyYYQ.jpg

İnsanların beklentisini karşılamayınca üzerine atılan bakışlar...

THE G.O.A.T.

lionel-messi-most-liked-instagram-picute-122222-2e46f8ce2f8444948fce28f2c84c72f2.jpg

Daha yerel bir hazırlık dönemi beklerdim. Ofspor, Yomraspor, 1461 Trabzon vs. gibi. 😁

❝ Futbolun mezarlığı… favorilerle dolu. ❞

— Renato Paiva

• Konu Sahibi
  • Başkan

Tribün Desteği

On 03/12/2025 at 21:01, Mert dedi ki:

Hazırlık kampı dozunda rakiplerle geçecek, takım uyumu kötü gözüküyor bir an önce herkesi birbirine kaynaştırıp toplamamız lazım moralleri.

Kamp planı ve sosyal yardımlaşma artılarını kullanarak uyum sürecini iyileştirme çabalarımız olacak. Tabii bu ne kadar olur, ne kadar artı yazar göreceğiz. Bu uyum ve morallerle ligde bizi üzerler.

On 03/12/2025 at 21:14, bkelmaestro dedi ki:

Takım birbirini bıçaklayacak düzeyde. Fatih Terim büyüsünden lazım.

Takımı hızlısından toparlayıp, tüm süreçte iyileştirmemiz lazım. Bu takıma büyüden daha çok 1-2 galibiyet yakışır gibi.

On 03/12/2025 at 23:35, Burak dedi ki:

Bize kim takabilir...

6 saat önce, abikotusunuz dedi ki:

Daha yerel bir hazırlık dönemi beklerdim. Ofspor, Yomraspor, 1461 Trabzon vs. gibi. 😁

Başlangıç planım buydu ama olmadı. Gelecek sezon büyük ihtimalle olacak gibi. Takım tam oturana kadar büyük takımlarla oynamama gerek yok, yerelleşmemiz ve bölgesel olarak itibarı iyileştirmemiz lazım.

Sezon Öncesi | Kamp Dönemi ve Lige Merhaba

n4bgTHw.png

Beta sürümü yayınlandıktan sonra hızlısından baştan kurup, hızlıca hazırlık kamp dönemini geçtim. Bu sebepten takım ve oynayış kısmına pek takılmadım. Takım uyumu, sosyalleşme ve sıklıkla aynı ilk 11'ler üzerinden döndürdüğüm bir kamp dönemi oldu. Bu süreçteki amacım, yeni isimlerin hızlısından takıma uyum sağlaması, oturmasını amaçladım ve kazanan taraf oldum. Artık birbirlerini sevmemekten ziyade aynı ortamda durmalarından rahatsız değiller.

Sezon öncesinde başkan ile tekrardan oturup, gelecek adına planlamalar yaptık. Bu planlamalar doğrultusunda akademi bizim adımıza en büyük önceliğimiz oldu. Trabzonspor tüketen değil, üreten olmalıydı. Bu sebepten öncelikli yatırımlarımız akademi tarafına olacak. Burada oturmuş bir kadro, kuvvetli personel kadrosu ve akademinin başında ise tecrübeli, deneyimli bir lider olacak. Hocalığını Eyüp Saka'nın yapacağı, kendisiyle de uzun süre çalışmaya devam edeceğimizi de yenilemiş olduk. Gelecek senelerde burası adına dış kaynaklardan da oyuncu alımlarına dikkat edip, gurbetçi/yabancı isimlere de bol bol denemeler yaptıracağız. Burada süre alması kısıtlı olan, lisans problemleri yaşayan isimleri de kiralık hamleleriyle doğru takımlarla buluşturacağız. Oyuncu gitsin, oynasın düşüncesiyle değil, gelişebileceği ve rekabet edebileceği doğru ortamlara, şehirlere ve takımlara göndermeye dikkat edeceğiz.

fHZqfyj.png

Aklımdaki planlama tam olarak bu değil, mecburiyetten bu tarz bir sistemle oynama durumundayım. Bu sene geçiş sezonumuz olacağından bu tarz bir sistemle mücadele edip, oyuncularımızdan maksimum verim almaya çaba göstereceğiz. Hücum hattımız bol kaos dolu olup, ceza sahasını sürekli karıştıran, oraları zorlayan ikili futbolcumuz olacak. Bu süreçte ise rakibi karşılama konusunda hata yapmadan, ayakları yere basan bir takım olmaya çabalayacağız. Takım içerisinde çok genç isimlerimiz var. Bu sebepten hata yapsalar dahi arkadaşları bu hatayı telafi etmek için orada olmalı. Bunun için ek çaba, uğraş hatta koşması gerekirse bunu yapmaları lazım. Trabzonspor sert ve temaslı oyuna geçiş yapmalı. Bu sene tam olarak yaşanması gereken şey bu olacak. Topu tutan, sakin kalabilen ve en önemlisi gerektiğinde rakibiyle boğuşan bir Trabzonspor...

AXuDle4.png

Trabzonspor uluslararası bir yere çekebilmek adına ilk adımlarımızı attık. Profesyonel yapının ilk adımları, personel ekibimizi güçlendirmek ve farklı ülkelerden, farklı gözlem bilgisiyle adapte olmakta oldu. Trabzon şehir olarak, tesis olarak zaten sayılı takımlardan birisi. Bunu geliştirebilmek, iyileştirebilmek adına gerektiği gibi tüm adımlarımızı atabilmemiz lazım. Peki bu ekibin bize artısı ne olacak? Bu ekibin saha içerisinde katkısı olduğu kadar bize itibar ve bilgi ağımızın da genişlemesinde faydası olacak. Kapsamlı ve kendi işinde profesyonel bir yapıyla çalışmış olacağız.

Akademi tarafında ise durumu daha da iyi hale getirmek için tüm ekibimizle yollarımızı ayırdık. Takımın başında Eyüp Saka olacak şekilde planlamalar yaptığımızı, hocamızla da görüşme halinde olduğumuzu belirtmeliyim. Personel ekibimizi de farklı ülkelerden tercih edip, gençlerle çalışmayı seven, onları anlayan insanları tercih ederek genç oyuncularımızın önünü açmış olduk. Bu durumda akademi tarafına da belki bize farklı bir kapı açacaklarını düşünüyorum. Zamanla daha net olacaktır.

Personel ekibimizle görüşmelerimiz de fesih bedeli olarak akademi tarafı toplam da €93B isterken, as takımdaki personellerin hepsi €2M 448B istedi. Bu rakamlarda herhangi bir pazarlık yapmadan, hepsiyle anlaştık ve banka hesaplarına yatırdık. Böylece vedalaşırken de doğru vedalaşmaya özen gösterdik. Burası bir yuva, bir ev olacaksa herkesle iyi olabilmemiz lazım. Burada emek vermiş, ömrünü adamış hatta yıllarca burada görev almış isimleri üzmeden, kırmadan gönderebilmek lazım. Yeni gelen dostlarımızla ise de bunu görerek, konuşarak anlaştığımızı da belirtmeliyim. Ekibin hepsiyle birkaç mevki dışında 3'er yıllık anlaşma imzaladık. Bu anlaşma sürelerine dikkat edip, bu şekilde devam edeceğiz. Gelecekte daha kapsamlı, kendini geliştirmiş bireylerle de karşılaşırsak takıma dahil edeceğimiz için bu yöntemi seçtik. Burada kalmak zor olmalı ve rekabet hali sadece futbolcular için değil, personeller için de olmalı. Ben de dahil olmak üzere kendini geliştiren, mücadele eden ve kazanmak için uğraşan her isim, burada kalmayı hak eder. Öteki türlüsü ise kendi kariyerini baltalamamak adına önünü açarız ve neler yapacağına bakarız.

Trendyol-super-lig-dikey-logo.png

1. Hafta
--------------------

444SD3M.png

Sezonun ilk maçında rakibimize göre daha ısırgan, mücadele eden ve isteyen taraf bizdik. Kendi evimizdeki avantajımızı kullanalım, risk alalım derken gol yedik ama hırsımızla, mücadelemizle geri dönüşü yapmayı başardık. Son vuruşlara biraz daha önem vermemiz gerektiğini göstermiş oldu.

2. Hafta
--------------------

c2OuUiQ.png

Ekrem'in kendini gösterdiği maç oldu. İlk maçta aldığı az süreye rağmen gözüme girmesiyle, bu maçta ilk 11 olarak ilk maçına çıktı. Önce golü attı, hemen ardından asist yaptı ve tekrar gol atarak maçı kapattı. Gelecek adına ise bize büyük bir umut verdi. Muci'yi geri gönderdiğimizden de Felipe'nin yedeği olarak rekabete gireceğini de göstermiş oldu.

3. Hafta
--------------------

dPntH9W.png

Zorlu bir maç oldu. Kendi evimizde daha iyi oynamamız gerekirken, pozisyonları çok kolay heba ettik ve bir türlü üstünlüğü genel olarak yayamadık. Topa hükmetmek maçı kazanmaya yetmedi. Rakip doğru yerlerde, doğru baskılarla ipi çeken taraf oldu. Antrenmanlarda buna önem vermemiz gerektiğini bir kere daha göstermiş oldular.

İçeride Gençlerbirliği beraberliği tatsız olmuş.

— Renato Paiva

başarılar hocam. kulüp çalışanları trabzonspor gibi değil de, birleşmiş milletlerspor gibi gözüküyor. sizin dışınızdaki iki türk de trabzonlu değil. iki sorum var;
1. si: teknik heyetle yaptığınız görüşmelerde hangi dilde anlaşıyorsunuz?
2. si: trabzonspor'daki tek trabzonlu olmayı kendiniz mi tercih ettiniz?

gladiator GIF

Kamp güzel geçmiş, takımı ve taktiği oturtmuşuz. Lige de iyi başlangıç yapmışız ancak içerdeki Gençlerbirliği maçı kötü olmuş.

• Konu Sahibi
  • Başkan

Trabzonspor | Basın Toplantısı

U2Kclak.png

22 saat önce, abikotusunuz dedi ki:

İçeride Gençlerbirliği beraberliği tatsız olmuş.

Gençlerbirliği maçı çok kötü oldu. Oyun ve bireysel performans olarak bizi epey aşağı çekti, sarstı. Gidişatı etkilememiş olmasına sevindim sadece.

19 saat önce, Burak dedi ki:

Konya macinda sansliymisiz Genclerbirligi macinda daha sansliymisiz oyunumuzu toparlamamiz lazim

Buna pek şans demem. Takım uyumu çok kötü başlıyorsun ve toparlamak için çok uğraşman gerekiyor. Bu duruma rağmen final vuruşlarını becerebilmiş olmak bize göre tamam.

14 saat önce, enjambemente dedi ki:

başarılar hocam. kulüp çalışanları trabzonspor gibi değil de, birleşmiş milletlerspor gibi gözüküyor. sizin dışınızdaki iki türk de trabzonlu değil. iki sorum var;
1. si: teknik heyetle yaptığınız görüşmelerde hangi dilde anlaşıyorsunuz?
2. si: trabzonspor'daki tek trabzonlu olmayı kendiniz mi tercih ettiniz?

Oyun içerisinde Türk antrenör olmayışı beni zorlayan süreç maalesef. Akademi tarafına sadece Türklerle kurmak isterdim ama şimdilik bu mümkün değil. Gelecek senelerde oyuncudan emekli olanları düşüneceğiz. Diğer soruna gelirsen de değil, Eyüp hocam da Trabzonlu.

14 saat önce, hardworkingo dedi ki:

çok gol yiyoruz.

Yarın gel analist olarak başla.

13 saat önce, Mert dedi ki:

Kamp güzel geçmiş, takımı ve taktiği oturtmuşuz. Lige de iyi başlangıç yapmışız ancak içerdeki Gençlerbirliği maçı kötü olmuş.

Nazar boncuğu diyelim.

12 saat önce, Elessar dedi ki:

Başarılar hoca

Teşekkürler kral.

Trendyol-super-lig-dikey-logo.png

Eylül Ayımız
-------------------------

7k3wcc7.png

Ağustos ayından sonra Eylül ayı da bizi ritme bırakmamıza vesile oldu. Saha içerisinde durağan, bazen ise hatalı anlarımız olsa da sonuç alabilmeyi, rakibimize diş geçirebilmeyi başarıyoruz. Bu durumu iyileştirebilmek adına ise antrenmanlara ek takvimler, programlar dahil ettik. Oyuncularımıza bireysel antrenmanlar, buna ek bireysel performanslarımızla beraber bazı maçları çözüyor olmamız ilk sene adına bizi mutlu etti.

Ekim Ayımız

35BcGzX.png

Eylül ayında iyi mücadele, takımca başarı derken üst üste bol gollü maçlara şahit olmamız, savunma konusunda ders çıkartmadığımızın göstergesi. Özellikle uzaktan şutlar, dönen toplar ve korner dönüşlerinde sorun yaşadık. Bunlara karşı önlemler ve taktiksel hamleler yapmış olsak da benzer sorunlar devam ediyor. Taktiksel uyumun, adaptasyonun sağlamasına da biraz vakit gerekecek gibi.

Kasım Ayımız

Tp98DAM.png

Gaziantep karşısında inanılmaz kaleci performansıyla karşı karşıya kaldık. Çok zorladık, çok istedik ama gol atmayı başaramadık. Biz risk aldıkça da rakibimiz bu alanları iyi değerlendirdi, fişimizi çekti. Bu maçta takılı kalmayıp, hemen arkasından puan kayıpsız şekilde devam etmemiz ise işimizi adapte olduğumuzu gösterdi.

Aralık Ayımız

NA3ezxZ.png

Süper lig, ZTK ve TK derken sıkışık bir fikstüre merhaba dedik. Cidden bizim adımıza hem zorlu hem de kötü bir dönem olabilirdi ama yedek oyuncularımız, bu durumu toparlamayı başardı. Afrika kupasına giden kilit isimlerimiz yerine hemen gereken hamleler yapıldı ve formayı giyen isimler, mücadelesini gösterdi. ZTK Karadeniz derbisinden galip gelip, TSK yarı finalinde Fenerbahçe'yi uzatmalarda elemek ayrı keyif verdi. Amacımız kupayı kazanmaktı ve bunu başardık!

Ocak Ayımız

BUdh4Jd.png

Burada da hata yapmayıp, dönen oyuncularımızla ofansif yükümüzü rakiplerimize gösteriyoruz. Uyum süreçleri, mental sorunlar derken artık inanan ve mücadele eden bir takım var! Burada savaştığımızı gösterip, ilk sezonumuz da kupa kazanmış olmamız bize ayrı motive etti. Hedefimiz hala Avrupa olduğundan ritme pek kapılmadan, disiplini elden bırakmadan devam edeceğiz.

Puan Durumu
------------------------------

4X1xjpd.png

Liderliği ele geçirdiğimizden beri, rakiplerimize gözdağı vermeye devam ediyoruz. Kısıtlı imkanlarla, doğru oyuncularla neleri başardığımızı gösteren en güzel tablo.

Devre Arası Transfer Dönemi

e2M1NpV.png

Takımın maaş yükünün bir kısmını karşılayan Muci, Onana gibi isimlerden yollarımızı ayırdıktan sonra Nwaekeme ve Vişça gibi EYTli isimlerle de yollarımızı ayırdık. Süre bulamayan oyuncularımızı ise kiralık göndererek gelecek sene adına satış yapma şansımızı arttırdık. Takıma ise Lodi transferini dahil edip, akademi tarafına ise Kayra'yı aldık

HijBg2P.png

Ezeli rakibimiz yine arkamızdan dolanmaya çalıştı ama bu sefer olmadı. Kris bizimle mutlu olduğunu ve teklifleriyle ilgilenmediğini söyledi.

Bazı maçlarda zorlansak da istediğimiz yerdeyiz daha iyi performans gösterip şampiyonluğu alalım.

Devre arasında kritik isimler ile yolları ayırmışız. Yerlerini de pek doldurmamışız sanki. Riskli karar bence.

— Renato Paiva

Misafir
Bu konu yanıta kapalıdır.

Şu An Buradasınız 0

• Bu sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı yok.

Account

Navigasyon

Arama

Arama

Tarayıcı anlık bildirimlerini yönet

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.