Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

theFMU

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

theFMU Premium

DESTEKÇİ OL
%100 Reklamsız
Erken Erişim
Renkli İsim
2x/3x Çekiliş Hakkı
WhatsApp Grubu
Loca Rozeti

Club de Fútbol Intercity | Borsa'daki İlk İspanyol Takımı! - 1. Sezon

Öne Çıkan Yanıtlar

• Başkan
Amblem

8r5G1hJ.png

Stadyum | Estadio Antonio Solana

bVdAAZu.jpeg

Kadromuz | 2025/2026 Kadromuz

GD45U7Q.png

Tarihçemiz

CF Intercity 2017 yılında Alicante bölgesinde, San Juan de Alicante merkezli olarak kurulduğunda amaç sıradan bir amatör kulüp yaratmak değildi; baştan itibaren profesyonel liglere çıkmayı hedefleyen planlı bir yatırım projesi olarak tasarlandı. Kurucular, İspanya’daki geleneksel mahalle kulübü modelinden farklı olarak yatırımcı tabanlı, şirket mantığıyla yönetilen ve hızlı yükselişi hedefleyen bir yapı kurmak istedi. Kulüp ilk sezonuna Valensiya Bölgesel Ligleri’nin en alt seviyelerinden başladı ve daha ilk yılında şampiyon olarak üst lige çıktı. Bu erken başarı kulübün agresif yükseliş planının ilk adımıydı ve yönetim hemen aynı stratejiyi sürdürdü. Bir sonraki sezon da güçlü kadro kurularak ikinci kez üst üste şampiyonluk elde edildi ve takım kısa sürede İspanya futbol piramidinin dördüncü basamağı olan Tercera División’a yükseldi.

2019–2020 sezonu kulüp için ilk ciddi sınavdı çünkü artık rakipler yarı profesyonel ve köklü kulüplerdi. Buna rağmen Intercity üst sıralara oynadı; ancak COVID-19 pandemisi sezonun yarıda kesilmesine neden oldu. Bu dönem kulübün finansal modelinin dayanıklılığını test etti ve proje ciddi bir zarar almadan ayakta kalmayı başardı. İspanya futbolunun pandemi sonrası yeniden yapılandırılmasıyla yeni kurulan Segunda RFEF ligine geçiş süreci yaşandı ve Intercity bu süreçte playofflardan çıkarak profesyonel lig sistemine girmeyi başardı. Bu, kuruluşundan yalnızca birkaç yıl sonra elde edilen ilk büyük kilometre taşıydı. Kulüp bu başarıyla birlikte kadro bütçesini artırdı, deneyimli oyuncular transfer etti ve yatırımcı sayısını büyüttü. 2021–2022 sezonunda Segunda RFEF’de oynayan Intercity, yükselme hedefini sürdürdü ve sezon sonunda playoffları kazanarak Primera Federación’a, yani İspanya’nın üçüncü ligine yükseldi. Böylece kulüp amatör seviyeden başlayıp beş yıl içinde ülkenin üçüncü profesyonel ligine ulaşmış oldu.

Bu dönemde kulübün futbol dışındaki en radikal hamlesi gerçekleşti: Intercity hisselerini halka arz ederek borsada işlem görmeye başladı. Bu adım, kulübü İspanya’da borsaya açılan ilk futbol kulübü yaptı ve Intercity’yi teknik olarak bir spor şirketine dönüştürdü. Bu karar, kulübün sportif başarı kadar finansal büyümeyi de merkezine alan bir model izlediğini açık biçimde ortaya koydu. Primera Federación’daki ilk sezon, daha güçlü rakipler ve artan maliyetler nedeniyle kulüp için yeni bir gerçeklik anlamına geliyordu; buna rağmen Intercity ligde kalmayı başardı ve projenin sürdürülebilir olduğu izlenimini verdi. Ancak 2023–2024 sezonu kulüp tarihindeki ilk büyük kriz olarak kayda geçti. Sezon boyunca teknik direktör değişiklikleri yaşandı, kadro istikrarı sağlanamadı ve kulübün finansal zararları büyüdü. Bu sorunlar sahaya da yansıdı ve Intercity sezon sonunda küme düşerek yeniden Segunda Federación’a geriledi.

Düşüş kulüp için önemli bir kırılma noktası oldu ve yeniden yapılanma süreci başladı. Yönetim finansal dengeyi sağlama, kadro planlamasını yeniden kurma ve uzun vadeli hedeflerden vazgeçmeden yeniden yükselme stratejisi belirledi. Bugün Intercity hâlâ İspanya futbolunda geleneksel yapının dışında kalan bir proje kulübü olarak görülüyor; kısa sürede amatör liglerden profesyonel seviyelere ulaşması, borsaya açılması ve yatırım odaklı yönetim modeli nedeniyle futbol ekonomisi açısından dikkat çekmeye devam ediyor. Kulübün uzun vadeli hedefi yeniden üçüncü lige çıkmak ve ilerleyen yıllarda Segunda División’a ulaşmak olarak korunuyor.

Menajerimiz | Yavuz Selim Atalay

Wxbzcw9.png

Yavuz Selim Atalay, genç yaşta saha kenarına geçmeyi seçmiş, kariyerini planlı ve hızlı inşa etmeye odaklanmış bir teknik direktördür. Futbolu erken yaşta bırakmasının ardından antrenörlük eğitimine yönelmiş, kısa sürede analitik yaklaşımı, disiplinli çalışma alışkanlığı ve oyuncu yönetimindeki becerisiyle dikkat çekmiştir. Modern futbolun gerektirdiği veri odaklı analiz, tempolu oyun anlayışı ve genç oyuncu gelişimine verdiği önem, onu klasik teknik direktör profilinden ayırır.

Henüz 30 yaşına gelmeden profesyonel seviyede görev alması, kariyerinin ne kadar hızlı ilerlediğinin göstergesidir. Sahada cesur, oyun içinde esnek ve disiplin konusunda tavizsiz bir karaktere sahiptir. Hücum futboluna yatkın, tempolu ve göze hoş gelen bir oyun anlayışını benimserken, genç oyuncuları geliştirme konusunda özel bir motivasyon taşır. Intercity’nin proje kulübü kimliği ve yükselme hedefleri, Atalay’ın kariyer vizyonuyla örtüşmektedir. Genç yaşına rağmen güçlü liderliği ve kararlı duruşu, onu kulübün uzun vadeli planlarının merkezine yerleştirmektedir.

6d538d11ecfced46f459ee300b5e80ec_fmubeya

Football Manager Türkiye Topluluğu

• Yanıt 5
  • Görüntülenme 66
  • Oluşturulma
  • Son Yanıt

Bu Konudaki En İyi Üyeler

Başarılar, CL isteriz şimdiden darlamaya başlayalım

• Konu Sahibi
  • Başkan

Tribün Desteği | Loca

18 saat önce, Cengo dedi ki:

Başarılar, CL isteriz şimdiden darlamaya başlayalım

Avrupa maceramız olacak elbet ama takriben 7 senemiz var gibi. O da o seviyeleri görebilmek için.

9 saat önce, alpalpalp dedi ki:

Başarılar

Teşekkür ederim, sağ olun bayım.

8 saat önce, Burak dedi ki:

Basarilar 😎

Teşekkür ederim bayım.

fN3Jhcj.jpeg

Takımla beraber ilk antrenmanım için heyecanlıydım. Takımı iyileştirmek ve sistemime adapte edebilmem adına bazı disiplinlin kurallarını getirmem gerekiyor. Bunun için takımın liderleri, karakterli isimlerle önden görüşme gerçekleştirdim ve hazırladım. Bu isimlere durumu anlatıp, soyunma odasındaki ek kuvvetlerim olmalarını istedim. Takım içerisindeki tecrübeli isimlerin çok olması, takımın genel olarak "yaşlı" olarak adlandırılması bizim işimizi kolaylaştıran etken olabilir. Tabii bunun için soyunma odasında sürekli değişen dengelerin olmaması gerektiğini, sezon içerisinde herkese belirli bir süre vereceğimi garanti ettim. Devre arasına kadar memnun olmayanlara ise gidişlerinde zorluk çıkartmayacağımı belirttim.

Bununla beraber takımın mali tablosuna da göz attım. Başkanla beraber planlardan, beklentilerden bahsederken bu takımın daha olağan bütçelere düşmesi gerektiğini, bu kadar para harcamadan da rahatlıkla kazanabileceğimizden bahsettim. Bence bu durumu anlayışla karşıladı ve işlerini kolaylaştıracağım için biraz sevinmişti de olabilir...

Hazırlık Kampımız

mPZRm7J.pngHazırlık kampımızı planlarken bizi fazla zorlamadan, taktiğimize karşı uyum ve adaptasyon işlerini hızlandırmak adına bizim seviyemizin altındaki, alt liglerde oynayan takımları tercih ettik. Bunun amacı ise takımdaki her ismi kullanarak süreci hızlandırmak ve rotasyondaki isimlerin neler verebileceğine bakmak olacaktı. Tabii sakatlık haberleri, bitmek bilmeyen revir maceraları sebebiyle kısıtlı bir kadroyla hazırlık dönemini tamamlamayı başardık. Buna rağmen gördüklerim, gelecek adına umut olmuştu.

Takımın genel olarak paslaşma, saha görüşü ve uzun toplarla alakalı bir sıkıntısı yoktu. Genel olarak bindirme, topla doğru vakte vedalaşma ve en önemlisi uzaktan şutlar konusunda genel açıyla alakalı bir sorunu vardı. Bu durumu bildiğimizden ötürü topu ayağa oynatıp, boş alan açmaya çalışarak pozisyon üretmeye çaba sarf ediyoruz. Böylece hareketli ve çevresini oynatabilecek isimlerle pozisyon üretmeye meyilli bir anlayış sergiliyoruz. Genel olarak ise bu maçlardan memnum, lige artık hazırız.

ufUk8Sw.png

1. Hafta
---------------------

W6i2AZG.png

2. Hafta
---------------------

La618uD.png

3. Hafta
---------------------

ghOZoCc.png

4. Hafta
---------------------

JhRTkqY.png

5. Hafta
---------------------

3103m8h.png

6. Hafta
---------------------

yuLRXtt.png

7. Hafta
---------------------

Q0SfkAG.png

8. Hafta
---------------------

9UoeOKd.png

9. Hafta
---------------------

Rwi2Zne.png

10. Hafta
---------------------

J2Ga8LA.png

11. Hafta
---------------------

On6ztKN.png

Puan Durumu
----------------------------

upXBNZ7.png

Beklentilerin altında kaldığımızı kabul etmediğimi en başta belirtmek isterim. Basın yoluyla aldığımız onlarca eleştiri, germe manşetleri düşünürsek oldukça iyi noktada olduğumuzu, liderlik şansımızı hala kovaladığımızı belirtmek isterim. Takımın sakatlık geçmişi biraz artması, şanssız puan kayıpları derken 3.lüğü kısmen koruma altına almayı başardık. Burada fazla puan kaybetmeden, her isimden katkı alabilmeye devam etmeliyiz. Rotasyonumuzu buna göre şekillendirmemiz şart. Özellikle genç isimleri dahil edip, elimizi rahatlatma aşamasına gideceğiz gibi duruyor. Bununla beraber skora katkı işini de arttırmamız gerekiyor. Bunları yaptığımız takdirde rahatlıkla nefes alabileceğimizi düşünüyorm.

• Konu Sahibi
  • Başkan

ufUk8Sw.png

12. Hafta
------------------

lplLotc.png

13. Hafta
------------------

cgNBN2V.png

14. Hafta
------------------

6TjyptL.png

15. Hafta
------------------

r6ys9AW.png

16. Hafta
------------------

AhpDnFJ.png

17. Hafta
------------------

90Ki3Xe.png

18. Hafta
------------------

KCTCJRL.png

19. Hafta
------------------

R44kCo3.png

20. Hafta
------------------

M54I4Uy.png

21. Hafta
------------------

hPXhMbo.png

22. Hafta
------------------

nPmvqYj.png

Puan Durumu
----------------------------

8izi5rC.png

Sakatlık sorunlarıyla uğraşmayı bıraktığımız gibi oyun olarak geliştiğimizi hisseder oldum. Topa daha fazla hükmeden, pozisyon üretmeye çalışan ve en önemlisi sakin kalabilmeyi başaran bir takım görüntüsü veriyoruz. Tabii sezon sonuna kadar bunu sürdürmemiz lazım. Ufak tefek puan kayıpları canımızı yaksa da yenilgileri alışkanlık haline getirmemek lazım. Bireysel performanslarımız git gide düşeceğini düşünüyorum. Takımın kilit isimlerin yaşlı olması, gelecek seneyi düşünüyor olmaları da haklı sebeplerinden bir tanesi olacaktır ama sezon bitmeden, üst lige çıkmadan kimseyle kontrat görüşmesi yapmamaya karar verdim. Bu şekilde devam edeceğiz bakalım.

Yorum yapmak için bir hesap oluştur veya oturum aç

Şu An Buradasınız 0

• Bu sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı yok.

Account

Navigasyon

Arama

Arama

Tarayıcı anlık bildirimlerini yönet

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.